Birlik Grubu´ndan hekimlere çağrı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-24-2012 (15:58)   Son Mesaj: 04-24-2012 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 361  

    04-24-2012

    Birlik Grubu´ndan hekimlere çağrı

    Birlik Grubu´ndan hekimlere çağrı
    Birlik Grubu´ndan hekimlere çağrı

    İstanbul Tabip Odası'nın 29 Nisan'da yapılacak seçimlerinde Dr. Ali İhsan Taşçı'nın öncülüğünde çıkardıkları bir listeyle yarışacak olan Birlik Grubu hekimleri birleşmeye çağırdı.

    Birlik Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, mevcut İstanbul Tabip Odası yönetiminin hekimlerin haklarını ve mesleki saygınlıklarını koruyamadığı savunuldu.

    Açıklamada, grubun seçimlere, Dr. Ali İhsan Taşçı, Dr. Ahmet Özdinç, Dr. Aysan Susmuş Kaptanoğlu, Dr. İdris Kurtuluş, Dr. Mustafa Bakır, Dr. Selma Özkan ve Dr. Turgut Özen'den oluşan listesiyle katılacağı belirtilerek, denetleme kurulunun ise Dr. Ethem Güneren, Dr. Hüseyin Cahit Külünk ve Dr. Mehmet Özkökeli'den oluştuğu kaydedildi.

    Grubun seçimlerde yarışacağı onur kurulu listesinde ise Dr. Harun Cansız, Dr. Kazım Beşirli, Dr. Namık Kemal Kurt, Dr. Oktay İnci ve Dr. Selami Albayrak'ın yer aldığı ifade edilen açıklamada, hekimin saygınlığının bilgi ve ilgisinde değil, aldığı ücrette aranır hale geldiğine işaret edildi.

    ''Hastayı para olarak gören sistemin'' hastanın hekime olan saygısı ve güvenini yok ettiğini savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ''İstanbul Tabip Odası, hekimlerin haklarını, mesleki saygınlıklarını ve onurunu korumakla ilgili yükümlülüğünü yerine getirememektedir. Sağlığın paydaşlarını, taraflar haline getirip zıtlık ve çatışma üstünden varlık gösterisine girmektedir. Hatta daha da ileri giderek meslektaşlarından bir kısmını ötekileştirip bu yeni anlayışın destekçileri gibi işaretleyerek zaman kazanmaktadır.''

    Açıklamada, sağlıkta son yıllarda yaşanan gelişme ve değişimlerin yakından takip edildiği vurgulanarak, ''Mevcut muhalefet şeklinin kamuoyunda oluşturduğu hekim imajından rahatsız olan bizler, bu statüko ve ideolojik bağnazlığın sona ermesinin gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple hekimlerin haklarını koruyacak, mesleki onurlarını ve toplumsal saygınlığını yeniden kazanmaları için çalışacak, değişen sağlık politika ve uygulamalarında hekimlerin tecrübesini ve birikimini yapıcı eleştirilerle söz sahibi kılacak, hekimlik etiğinin muhafazası için azami gayret sarf edecek, sağlığın ticarileşmesine engel olacak ve sağlık sisteminin tüm taraflarının huzur ve mutluluğunun adil bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlayacak bir irade ile yönetime talibiz'' ifadeleri kullanıldı.




    Birlik Grubu´ndan hekimlere çağrı Yorumları