Kadın kıyafetli Alman vurularak yakalandı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-11-2012 (19:57)   Son Mesaj: 04-11-2012 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    04-11-2012

    Kadın kıyafetli Alman vurularak yakalandı

    Kadın kıyafetli Alman vurularak yakalandı
    Kadın kıyafetli Alman vurularak yakalandı

    Kartal’da, kadın kılığında polisten kaçan Alman vatandaşı polis tarafından vurularak yakalandı. Gözaltına alınan genç ise tarikattan kaçmaktan söz etti.

    Bir tarikat tarafından kaçırıldığını iddia eden genç, kadın kılığında tutulduğu evden kaçmayı başardığını söyledi.

    İddiaya göre, Soğanlık Orta Mahallede başında eşarp ve üzerinde kadın kıyafeti bulunan bir erkeği fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi. İhbar edilen yere gelen polis ekipleri, Türkçe bilmeyen gencin durumunu şüpheli bularak gözaltına aldı. Polis otosuna bindirilerek Yakacık Polis Merkezi'ne götürülen şahıs, burada otomobilden inerek kaçmaya başladı. Kaçan şahsı yakalamak için çok sayıda polis memuru da harekete geçti. Polisten kaçabilmek için çevredeki iş yerlerine giren şahıs, kendisini yakalamak isteyen polis memurlarına da eline geçen cisimlerle saldırdı.

    Bir iş yerinden eline geçirdiği demir çubuk ile polis memurlarının üzerine yürüyen şahıs durdurulamayınca, polisler tarafından ayaklarına ateş açıldı. Ayak ve bacaklarına 6 mermi isabet eden kadın kıyafetli genç kaçamayacağını anlayınca bu defa bir iş yerinin yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki merdiven boşluğunun duvarına oturdu. Polislerin yanına yaklaşması üzerine eli ile üçten bire kadar geri sayan genç kendisini aşağı bıraktı. Vücuduna isabet eden mermiler ve düşmenin etkisiyle ağır şekilde yaralanan gence ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptı. Alman vatandaşı olduğu öğrenilen ve Türkçe bilmediği için polislere bilgi veremeyen genç, olay yerine gelen gazeteciler vasıtasıyla derdini Almanca anlattı.

    'Scietology' isimli bir tarikat tarafından uyuşturucu verilerek dün akşam Almanya"dan uçakla İstanbul"a getirildiğini ve isminin Robert Felix Koller olduğunu söyleyen şahıs, Alman Konsolosluğu'nun aranarak kendisine yardım edilmesini istedi. Gazeteciler vasıtası ile polise bilgi veren Koller, tarikatın İstanbul"da görev yapan F.B. isimli bir kadın yöneticisi ve Almanya'dan gelen diğer üyeleri tarafından Kartal"da bir apartmanda hapsedildiğini ileri sürdü.

    Saat 15.00 sıralarında kadın kıyafeti giyerek ve başına eşarp bağlayarak, zorla tutulduğunu iddia ettiği evden kaçmayı başardığını söyleyen Koller, Nürnberg-Erlangen kentindeki Friedrich Alexander Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi olduğunu belirtti.

    Bir iş yerine ait deponun çatısını kırarak beton zemine çakılan Koller ağır yaralandı. Zanlı, olay yerine gelen ambulans ile önce Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne ardından da Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne kaldırıldı. Ayak ve bacaklarında 6 mermi isabet ettiği belirlenen Koller, ameliyata alındı.

    Olayı gören çok sayıda vatandaş da Koller"in kadın kıyafetli hali ile polisten kaçtığını, kaçarken de eline geçirdiği cisimlerle polise saldırdığını söyledi. Vatandaşlar, 'dur' ihtarına uymayan zanlının, kaçmayı başaramayınca polislere elindeki demir ile saldırmaya başladığını, bunun üzerine polislerin de zanlının ayaklarına ateş ettiklerini anlattı. Zanlının ayağından vurulunca bir iş yerinin önündeki duvara oturduğunu aktaran görgü tanıkları, Alman gencin parmakları ile üçten bire kadar geriye doğru saydıktan sonra kendisini yaklaşık 4 metrelik boşluktan aşağı bıraktığını söyledi.

    Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri zanlının iddialarını araştırıyor.




    Kadın kıyafetli Alman vurularak yakalandı Yorumları