Yeryüzü Doktorları´ndan Van´a destek   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-11-2012 (11:54)   Son Mesaj: 04-11-2012 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 440  

    04-11-2012

    Yeryüzü Doktorları´ndan Van´a destek

    Yeryüzü Doktorları´ndan Van´a destek
    Yeryüzü Doktorları´ndan Van´a destek

    Yeryüzü Doktorları ''Van İçin Hep Birlikteyiz Projesi'' kapsamında, depremden etkilenen 11 köy ve 2 mezrada afetzedelere psikososyal destek hizmeti vermeye başladı.

    Geçen yılın aralık ayında başlattıkları Van İçin Hep Birlikteyiz Projesi kapsamında İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) ve Pedagoji Derneği'nin üyeleriyle Van'a gelen Yeryüzü Doktorları, merkeze bağlı 11 köy ve 2 mezrada gezici sağlık hizmetinin yanı sıra psikososyal destek veriyor.

    Çalışmalara katılan AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Yeryüzü Doktorları gönüllüsü Murtaza Yetiş, Halkalı köyündeki çalışmaları yerinde görerek öğrencilere ağız ve diş sağlığı bakım setleri dağıtımına katıldı.

    Yeryüzü Doktorları'nın Van depreminden sonra belirlenen köylerde gezici sağlık hizmeti verdiğini, çocukların aşılarını yaptığını ifade eden Yetiş, şöyle konuştu:

    ''Hekim arkadaşlarımızla yürütülen 3 aylık çalışmada yaklaşık bin 500 kişiye sağlık hizmeti verildi. Travma yaşayan çocuklarda oluşan sorunlara yönelik psikososyal destek hizmetleri yürütülüyor. Bir haftadan bu yana psikologlarımızın eşliğinde 500 kadar çocuğumuz testten geçirildi. Özellikle deprem sonrasında daha uzun dönemde çocuklarımıza ne tür psikososyal destek sağlayabileceğimizi belirlemeye çalışıyoruz. Bu çalışmalardan sonra önümüzdeki yaz döneminde çocuklarımızın yaşadığı travmayı, stresi azaltıcı, tedavi edici çalışmalarımız olacak.''

    Pedagoji Derneği Başkanı Mehmet Teber ise Yeryüzü Doktorları'yla aynı proje kapsamında depremin çocuklar üzerindeki etkisini ölçmeye çalıştıklarını söyledi.

    Teber, tarama sonuçlarını Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşacaklarını ifade etti.




    Yeryüzü Doktorları´ndan Van´a destek Yorumları