Engelliler için parmak izi bankası oluşturuluyor   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-03-2012 (14:54)   Son Mesaj: 04-03-2012 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 457  

    04-03-2012

    Engelliler için parmak izi bankası oluşturuluyor

    Engelliler için parmak izi bankası oluşturuluyor
    Engelliler için parmak izi bankası oluşturuluyor

    Fethiye Emniyet Müdürlüğü, olası kaza ve kayıp durumlarında kendilerini ifade edemeyecek durumda olan engelli vatandaşların kimlik tespitlerinin kolay yapılması için parmak izlerini alıyor.

    Toplum Destekli Polis Bürosu tarafından başlatılan çalışma ile ilçedeki yaklaşık 3 bin engellinin parmak izi alınacak.

    İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği ilçedeki engelliler için ortak bir çalışma başlattı. Tamamen gönüllülük esasına göre işleyen çalışma ile Fethiye'deki engelliler için parmak izi bankası oluşturuluyor. Oluşturulan banka ile ilçedeki engellilerin kimlik bilgileri kayıt altına alınıyor. Bu bağlamda Fethiye Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler engelli vatandaşları resmi araçla evlerinden alarak emniyete getiriyor. Emniyete getirilen engelli vatandaşlar parmak izi bilgileri alındıktan sonra bir müddet emniyette misafir edildikten sonra evlerine bırakılıyor.

    Çalışma hakkında bilgi veren Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Nejdet Yaman, bu şekilde engellilerin kaybolma sorunlarının ortadan kalkacağına inandıklarını belirtti. Yaman, olası kaybolma durumlarında engellilerin yanlarında kimlik bulundurmadıkları ve konuşamamaları göz önünde bulundurularak her hangi bir olumsuzluk durumunda kimliklerinin bu şekilde tespit edilebileceğini kaydetti. Fethiye'de 3 bine yakın engelli bulunduğunu anlatan Yaman, engelli ailelerinin parmak izi tespiti için emniyet güçlerine yardımcı olmalarını istedi. Nejdet Yaman, "Bu proje son derece önem arz etmektedir. Özellikle televizyon ve gazetelerde engelli vatandaşlarımızın kayıp haberlerini okuyup dinlerken herkes gibi bizimde içimiz yanıyordu. Bu uygulama sayesinde kaybolan engelli vatandaşlarımız daha kolay bulunabilecekler." dedi.




    Engelliler için parmak izi bankası oluşturuluyor Yorumları