Bitlis´te kar yağışı ulaşımı felç etti   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 03-04-2012 (19:44)   Son Mesaj: 03-04-2012 (19:44)    Cevap: 0    Gösterim: 374  

    03-04-2012

    Bitlis´te kar yağışı ulaşımı felç etti

    Bitlis´te kar yağışı ulaşımı felç etti
    Bitlis´te kar yağışı ulaşımı felç etti

    Bitlis'te devam eden kar yağışı ve tipi, ulaşımı aksatıyor.

    Kar yağışı ve tipiden dolayı Bitlis-Tatvan ile Diyarbakır karayolu üzerinde uzun araç konvoyu oluştu. Yolun kapalı olması nedeniyle dinlenme tesislerine sığınan vatandaşlar, ulaşımın açılmasını bekliyor.

    Bitlis-Tatvan karayolu Rahva mevkisinde vatandaşlar ve sürücüler, zor anlar yaşadı. Karda ilerleyemeyen araçlar, vatandaşların yardımıyla yol kenarına çekildi.

    Ulaşıma kapanan güzergahlarda incelemede bulunan Vali Nurettin Yılmaz, Karayolları 118. Şube Şefliğini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

    Yılmaz, kar yağışı ve tipinin azalmasıyla çalışmalara başlanacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

    ''Kar yağışı halen devam ediyor. Kar nedeniyle karayollarımızda ulaşım sıkıntısı yaşıyoruz. Aşırı kar yağışı, sis ve tipi nedeniyle ekiplerimizi bu saate kadar bekletmek zorunda kaldık. Her güzergahta ekiplerimiz olacak. 8 ekibimiz Bitlis'te, 8 ekip ise Tatvan'da var.''

    Hizan ve Mutki ilçelerinde ise çığ meydana geldiğini ekiplerin bu bölgede çalışmalarını yürüttüğünü belirten Yılmaz, Mutki karayolunda da çığdan dolayı bir minibüsün mahsur kaldığını kaydetti.

    Kent merkezinde de belediye ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini bildiren Yılmaz, şimdiye kadar 112 Acil Servisine gelen hasta ihbarların da değerlendirildiğini ve bu hastalara ulaşılmaya çalışıldığını ifade etti.




    Bitlis´te kar yağışı ulaşımı felç etti Yorumları