Gaziantep'te 56 parka şehitlerin ismi verildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 06-17-2011 (22:56)   Son Mesaj: 06-17-2011 (22:56)    Cevap: 0    Gösterim: 740  

    06-17-2011

    Gaziantep'te 56 parka şehitlerin ismi verildi

    Gaziantep'te 56 parka şehitlerin ismi verildi


    Gaziantep'te, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve Gaziantepli şehitlerin adının verildiği 56 park, toplu açılış töreniyle hizmete girdi.

    Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Şehit Jandarma Er İsmet Bayındır Parkında düzenlenen törende, Şahinbey Belediyesinin çok değerli hizmetlerine çok anlamlı bir hizmeti daha eklediğini belirtti.

    İlçede yapımı tamamlanan 56 parka aziz şehitlerin adının verildiğini dile getiren Kamçı, şöyle konuştu:

    ''Şehitlerimizin kutsal değerlerimiz uğruna gencecik hayatlarını feda ettiklerini düşündüğümüzde onların aziz hatıraları adına yapılan bu hizmet daha da anlamlıdır. Edirne'den Kars'a memleketimizin her karış toprağında bu vatan için hayatını feda etmiş şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Ne mutlu ki, uğruna şehit düşülecek bir vatanda özgürce yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilmeli, aramıza nifak tohumları sokmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. İnanıyorum ki şehitlerimizin ruhu tüm Anadolu'yu kucaklıyor. Parklarda oynayan çocuklarımıza her zaman iyiyi, güzeli, doğruyu gösteriyor, birlik ve bütünlüğümüzü öğütlüyorlar.''

    AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise açılışları tek tek yapmaktan vazgeçtiklerini, 50-50 yaptıklarını belirtti.

    Erdoğan, ''Türkiye'yi şer güçlerinden bertaraf ederken bilinçli olmak gerektiğini'' vurguladı.

    5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ise silah arkadaşlarının kendilerine emaneti olan şehit ailelerini hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını ve bundan sonra da bırakmayacaklarını vurguladı.

    Gaziantep nüfusuna kayıtlı 175 şehit olduğunu ve onların kendilerinin gururu olduğunu belirten Güneş, ''Bayrak için vatan için canını seve seve feda eden silah arkadaşlarımızı burada, huzurunuzda rahmetle ve minnetle anıyorum Onların isimlerini yaşatmak için Şahinbey Belediye Başkanımızın yaptığı bu çalışma övgüye değer'' diye konuştu.

    Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Gaziantepli şehitlerin ismini Şahinbey Belediye Meclisinin oy birliğiyle aldığı kararla yeni yaptırdıkları parklara verdiklerini belirtti. Şehitlerin vatanın milli bütünlüğü, din ve namus için insanların mutlu yaşaması için canlarını seve seve feda ettiğini bildiren Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

    ''Onlar şimdi hayattalar. Şehitler hiçbir zaman ölmez. Ahirette başta aileleri olmak üzere bizlere de inşallah şefaat edecekler. Bu vatanı muhafaza etmek için nasıl şehitler verdiğimizin hiçbir zaman unutulmaması için şehitlerimizin ismini caddelerimize, parklarımıza veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.''

    Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır ise geçmişini bilmeyenin geleceğinden hiçbir şey beklemeye hakkı olmadığını söyledi.

    Şehitlerin isminin parklara verilmesinin onları yaşatmak anlamına geldiğini, bunun da yanmış yüreklere su dökmek kadar kendilerini rahatlattığını dile getiren Bayındır, şunları kaydetti:

    ''Çocuklarımızın ellerine silah verip de dağa gönderen kişiler, buradaki bu mutlu günümüze şöyle bir baksınlar. Biz diyoruz ki bizim ciğerimiz yandı, başka kimsenin ciğeri yanmasın. Biz barış istiyoruz, biz özgürlük, demokrasi istiyoruz. Biz bugün de buradayız, her zaman burada olacağız. Bir evlat verdik, bir daha vereceğiz. Yine vatanı vermeyeceğiz, yine o bayrağı indirmeyeceğiz.''

    Bu arada, programa katılması beklenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in tansiyonunun düştüğü ve dinlendiği, bu nedenle de programa katılamadığı bildirildi.

    AA




    Gaziantep'te 56 parka şehitlerin ismi verildi Yorumları