Yozgat’ta 8 milyon ağaç dikildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-21-2011 (21:06)   Son Mesaj: 03-21-2011 (21:06)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    03-21-2011

    Yozgat’ta 8 milyon ağaç dikildi

    Yozgat’ta 8 milyon ağaç dikildi


    Yozgat Valisi Necati Şentürk, 2010 yılında ilde 8 milyon fidanın dikiminin yapıldığını söyledi.

    Yozgat Valisi Necati Şentürk, 2010 yılında ilde 8 milyon fidanın dikiminin yapıldığını söyledi.
    Dünya Ormancılık Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız ve kurum yöneticileri ile Meteoroloji İstasyon Müdürü Haydar Bacanlı Vali Necati Şentürk"ü ziyaret etti.
    İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü kutlama ve 21-;27 Mart Orman Haftası kutlama etkinlikleri ile kente yürütülen ağaçlandırma çalışmaları hakkında Vali Şentürk"e bilgi vererek, ağaçlandırma çalışmalarına yaptığı katkı ve desteğinden dolayı teşekkür etti.

    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Necati Şentürk, ağaçlandırmanın önemine vurgu yaptı. Şentürk, "Küresel ısınmanın dünyamızı tehdit ettiği bir sırada orman varlığının sürdürülmesi ve bu varlığın artırılması şüphesiz çok önemlidir. Bunu başaran ülkelerin başında da Türkiye gelmektedir. Küresel ısınma, erozyon ve yangın gibi tüm olumsuz faktörlere rağmen orman varlığımızın her geçen yıl artış göstermesi sevindirici bir durumdur. Gelecekte daha yeşil bir Türkiye"yi hep birlikte inşa edeceğiz. "22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü" kavramından ayrı düşünülemez. Çünkü ormanların varlığı su ve meteorolojik olaylarla doğrudan alakalıdır. Yani, bir memleketin ormanlarını koruyorsanız suyunu, havasını ve toprağını da koruyorsunuz anlamına gelir." dedi.

    Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı çerçevesinde ilde 2009 yılında 4 milyon 400 fidan dikilirken, 2010 yılında 8 milyonun üzerinde fidanın toprakla buluşturulduğunu aktaran Vali Şentürk, "2011 yılında ise bu sayının daha da artacağını düşünüyorum. Bu gayretli çalışmalarından dolayı İl Çevre ve Orman Müdürlüğü çalışanlarını kutluyorum." diye konuştu.




    Yozgat’ta 8 milyon ağaç dikildi Yorumları