Mirzaoba Şehitlik Anıtı törenle açıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-19-2011 (17:58)   Son Mesaj: 03-19-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 665  

    03-19-2011

    Mirzaoba Şehitlik Anıtı törenle açıldı

    Mirzaoba Şehitlik Anıtı törenle açıldı


    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Mirzaoba Şehitlik Anıtı, törenle açıldı.

    Mimoza Köyü'ndeki anıtın açılış törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Çanakkale şehitlerinin anıldığı törende, Mirzaoba Köyü İlköğretim Okulu öğrencisi Aslı Yıldırım, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudu.

    Törene katılan Muharip Gaziler Derneği üyesi gaziler, Yıldırım'ı ayakta alkışladı. Mirzaoba Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri Fatma Ada ve Kübra Şahin de '''Bana Şehitliği Anlatsana Öğretmenim'' adlı mektubu okuyarak, törene katılanları duygulandırdı.

    Bursa Valisi Şahabettin Harput, törende yaptığı konuşmada, ecdadın Türk'ün adını asırlarca dünyada anla şanla yaşattığını belirterek, ''Biz onların şanlı mirasına yeterince sahip çıkabiliyor muyuz? Bu aziz vatanı muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için ne yapıyoruz? Geçmişe karşı görevimizi, atalarımıza layık olduğumuzu göstermek için bu tören önemli. Tarih deyince akla Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe geliyor'' dedi.

    Harput, '2011 Evliya Çelebi Yılı' nedeniyle de Mirzaoba Köyü'ne Evliya Çelebi şadırvanı yaptıracağı sözünü verdi.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Mirzaoba Köyü'nün Trablusgarp, Balkanlar, Edirne, Çanakkale, Makedonya, Filistin ve Galiçya cephelerinde verdiği şehitlerle Bursa'nın en çok şehit veren köyü olduğunu söyledi.

    ''Kahramanların diyarı Mirzaoba'da, bu anıt, şanlı tarihi mücadeleleri hatırlatacak'' diyen Altepe, şöyle devam etti:

    ''Ecdadımız kolay yaşamadı. Bu millet; yok edilmek istenen bir millet, bu vatan da parçalanmak istenen bir vatandı. Bize bugün bu güzel günleri yaşamamıza sebep olan tüm ecdadımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Bizler asker bir milletiz. Ömrümüz, özgür kalmak ve kimsenin boyunduruğuna girmemek için bu mücadelelerle geçti. Bu bölgelerde zamanında Bursa'yı fethetmek için kurulmuş yörük köyleri bulunuyor. Bursa'yı fethettikten sonra da bu cepheler kapanmamış ve yakın tarihe kadar bu mücadeleler, fedakarlıklar devam etmiş. Bu şehitlerimizin gayretiyle bizler bugünlerdeyiz.''

    Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'daki tüm şehitlikleri ayağa kaldırmak için çalışmalarına devam ettiğini, Aksu, Halhalca, Çağlayan Köyü, Ahmetbey Köyü, Minareliçavuş, Fethiye ve Karaman şehitliklerinde düzenlemelerin süreceğini sözlerine ekledi.

    Mirzaoba köyü Muhtarı Hakkı Aksoy da Çanakkale Savaşı'na köyden giden 30 askerin 25'inin şehit düştüğünü vurgulayarak anıt için Recep Altepe'ye teşekkür etti.

    Konuşmaların ardından, şehitlik anıtı dualar eşliğinde açıldı.

    Törende ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi''nin hazırladığı ''Tanıkların İfadeleriyle Mirzaoba Şehitleri ve Gazileri'' kitabı konuklara dağıtıldı.




    Mirzaoba Şehitlik Anıtı törenle açıldı Yorumları