Saadet'ten başörtülü vekil atağı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-16-2011 (12:35)   Son Mesaj: 03-16-2011 (12:35)    Cevap: 0    Gösterim: 609  

    03-16-2011

    Saadet'ten başörtülü vekil atağı

    Saadet'ten başörtülü vekil atağı


    Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'de başörtüsünü yasaklayan hiçbir kanun maddesinin bulunmadığını belirterek, ''Başörtülü adaylara pozitif ayrımcılık yapacağız'' dedi.

    Kamalak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasaya göre siyasi haklar ile seçme ve seçilme hakkının en temel insan hakkı olduğunu söyledi. Aday adaylığı sürecenin yeni başladığını anlatan Kamalak, Saadet Partisi'nde başörtülü aday adaylarının olabileceğine de dikkati çekti.
    Kimin aday olup olmayacağına partinin yetkili organlarının karar vereceğinİ vurgulayan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Benim şahsi düşüncem, başörtülülerin önüne böyle bir engel konulmamalıdır. Her insanımız için seçme ve seçilme hakkı en temel insan hakkıdır. Bunun aksine bir davranış hem Anayasaya hem de evrensel eşitlik ilkesine aykırı düşer ve bu ülkenin hanımlarına karşı büyük bir haksızlık oluşturur. Çünkü nüfusumuzun yarısı hanımlardan oluşur, hanımların yüzde 70'i de başörtülüdür. Türkiye'de başörtüsünü yasaklayan hiçbir kanun maddesi de yoktur. Biz başörtülü adaylarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız.''

    Kamalak, şimdiye kadar Saadet Partisi'ne engelli 14 aday adayın başvurduğunu da belirterek, engelli aday adaylarında ücret talep etmediklerini kaydetti.

    İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ

    Türkiye Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Kamalak, ''Bugün yarın Demokrat Parti ile ilgili gelişmelerde net bir sonuca ulaşılır'' dedi. Kamalak, ittifaktan olumlu bir sonuç alınacaksa çatının Saadet Partisi olması gerektiğini söyledi.

    Saadet Partisi'nin Türkiye'de en geniş ve en sağlam teşkilatı bulanan bir parti olduğunu belirten Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Bizim teşkilat yapımız, iktidar partisi AK Parti'nin teşkilat yapısından daha köklü, daha geniş ve daha da sağlamdır. Çünkü biz bir misyon partisiyiz. Alternatif değil, tek çare partisiyiz. Diğer seçimlere baktığınız zaman oy nisbetinde ittifak yapalım diyen partiler arasında en fazla oyu alan parti yine Saadet Partisi'dir. Bir sonuç alınmak isteniyorsa Saadet Partisi çatı olmalıdır. ''

    -YENİ ANAYASA YAPILACAK

    Kamalak, iktidara geldiklerinde Anayasayı değiştireceklerini ve yeni Anayasanın toplumla barışık olacağını kaydetti. Hazırlayacakları yeni anayasanın ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağını da anlatan Kamalak, ''Yeni Anayasa insan merkezli olacaktır'' diye konuştu.

    Mevcut Anayasanın bir darbe ve vesayet Anayasası olduğunu savunan Kamalak şunları kaydetti:

    ''Mevcut Anayasa bu yüzden demokrasi isteyen yüce milletimizin ruh köküne ders düşen bir Anayasadır. Bu Anayasa tam 16 kez değiştirilmiştir. Yüzden fazla maddesi değiştirilmiş, iç yapısı bozulmuş ve maddeler arasındaki bağlantı kopmuştur. Bu yüzdende Anayasanın mutlaka değiştirilmesi lazım. Felsefesi insan hakkını koruyan, vatandaşı öne çıkartan, insan merkezli bir Anayasa olmalıdır.''




    Saadet'ten başörtülü vekil atağı Yorumları