Akaryakıt zammı taksicileri oynattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-16-2011 (02:58)   Son Mesaj: 03-16-2011 (02:58)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

    03-16-2011

    Akaryakıt zammı taksicileri oynattı

    Akaryakıt zammı taksicileri oynattı


    Son günlerde artan akaryakıt fiyatlarını protesto eden taksiciler, Taksim'de yol kapatıp eylem yaptı. Araçlarından inen taksiciler düdük çalıp oyun oynadı. Renkli görüntülerin oluştuğu eylem olaysız sona erdi.

    Artan petrol fiyatlarına bağlı olarak akaryakıta yapılan zamlardan en çok etkilenenler şüphesiz taksiciler. İstanbul"un çeşitli yerlerinden yola çıkan yaklaşık 150 taksici Taksim Meydanı"nda buluştu. Konvoy halinde ilerleyen ve araçlarının üzerinde "Durmak yok zama devam", "Günaydın yine zam" şeklinde yazılar asan taksiciler yol boyunca korna çaldı.

    Taksim Meydanı"na ulaşan taksici esnafı kontak kapatıp eylem yaptı. Araç teyplerinin sesini sonuna kadar açan taksiciler, kendilerini müziğe kaptırıp oyun oynadı. Renkli görüntülerin yaşandığı eylem boyunca taksiciler düdük çaldı. Son zamlardan sonra para kazanamaz duruma geldiğini ve delirmeye ramak kaldığını ifade eden taksiciler, "Oynattık. Ama bir dahakine oynamayacağız" dedi. Her gün zam ile karşı karşıya geldiklerini belirten taksiciler, "Akşam yatıyoruz zam. Sabah kalkıyoruz yine zam" diyerek yapılan zamlara tepki gösterdi. Yakıt fiyatlarının çok yüksek olduğunu vurgulayan taksiciler, yetkilileri fiyatları düşürmeye çağırdı.

    Grup adına açıklama yapan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Şükran Eroğlu, 15 Mart Tüketici Hakları Günü nedeniyle eylem yaptıklarını dile getirdi. Türkiye"de dünyanın en pahalı benzininin kullanıldığının altını çizen Eroğlu, "Dolaylı vergiler dolaysız soyguna dönüştü." ifadelerini kullandı. Taksicilerin eylemi olaysız sona erdi.
    CİHAN




    Akaryakıt zammı taksicileri oynattı Yorumları