Üniversite hastanesinde ilaç soygunu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-12-2011 (22:04)   Son Mesaj: 03-12-2011 (22:04)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    03-12-2011

    Üniversite hastanesinde ilaç soygunu

    Üniversite hastanesinde ilaç soygunu


    Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden çok miktarda kanser ve romatizma ilacı çaldığı iddiasıyla İstanbul ve Kilis'te yakalanan 2'si Suriye uyruklu 12 kişinin sorgusu sürüyor.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırma ve takip sonucunda, yaklaşık 2 ay önce TÜ Tıp Fakültesi Hastanesinden değeri 1 milyon lirayı aşan çok miktarda ilaç çaldığı iddiasıyla 2'si Suriye uyruklu 12 kişi gözaltına aldı. 12 kişinin sorgusu Edirne Emniyet Müdürlüğünde devam ediyor.
    Aralarında 1 eczacının da bulunduğu suç örgütü üyelerinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 375 sağlık raporu, 96 sağlık karnesi, 2500 adet ilaç kupürü, 2 diz üstü bilgisayar, 756 kutu kanser ilacı, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. yazılı kaşe, 60 bin ABD doları ele geçirildi. Polis olayda kullanılan 2 otomobile de el koydu.

    Zanlıların daha önce Samsun, Trabzon, Zonguldak, Edirne, İzmir ve Ankara'da, ilaç hırsızlıkları yaptıkları ve çaldıkları ilaçları Suriye uyruklu kişiler aracılığıyla sattıkları belirlendi.

    Zanlıların organize biçimde daha önce Tıp Fakülteleri Hastanelerinden 1.5 milyon lira değerinde ilaç çaldığı öğrenildi.

    Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, suç örgütüne yönelik operasyonları devam ettiğini, kimlikleri belirlenen bazı kişilerin arandığını kaydetti.

    -OLAY-

    Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesindeki eczaneden, 13 Ocak 2011 tarihinde kanser ve romatizma tedavisinde kullanılan değeri 1 milyon liranın üzerinde olan ilaç çalınmış, incelenen güvenlik kamerası görüntülerine göre hırsızlığı 3 kişinin gerçekleştirdiği tespit edilmişti.




    Üniversite hastanesinde ilaç soygunu Yorumları