Kuşadası Körfezi'nde deniz trafiği durdu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (17:58)   Son Mesaj: 03-09-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 562  

    03-09-2011

    Kuşadası Körfezi'nde deniz trafiği durdu

    Kuşadası Körfezi'nde deniz trafiği durdu


    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, soğuk hava ve şiddetli rüzgar yaşamı etkisi altına aldı. Dalga yüksekliğinin 2 metreye kadar çıktığı Kuşadası Körfezi'nde, hava koşulları düzelinceye kadar deniz trafiği durduruldu.

    Kuşadası'nda, hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ve iki gündür etkili olan şiddetli rüzgar, olumsuzluklara yol açtı. Gün içinde saatteki hızı yer yer 80 kilometreye kadar çıkan şiddetli rüzgar nedeniyle balıkçı tekneleri, Kuşadası Limanı'na sığınırken, daha büyük gırgır tekneleri de marina mendireğinin iç kısımlarına bağlandı.
    İki gün öncesine kadar bahar havasının hakim olduğu ve Kuşadası'nda, soğuk hava ve şiddetli rüzgar nedeniyle her zaman canlı olan Sahil Bulvarı da sessizliğe büründü.

    Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte odun ve kömür satışlarında büyük artış yaşandı. İlçenin tek odun ve kömür satıcısı olan Osman Akgör, hiç beklemedikleri bu hava koşulları nedeniyle tüm stoklarının iki günde tükendiğini belirtti.




    Kuşadası Körfezi'nde deniz trafiği durdu Yorumları