Konya'da 2 gün, 8 il ve bir üniversitede 1 gün kar tatili   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-09-2011 (12:58)   Son Mesaj: 03-09-2011 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 552  

    03-09-2011

    Konya'da 2 gün, 8 il ve bir üniversitede 1 gün kar tatili

    Konya'da 2 gün, 8 il ve bir üniversitede 1 gün kar tatili


    Kar yağışı nedeniyle Bursa, Konya ve Karaman'da okullar birer gün tatil edildi. Bolu genelinde taşımalı eğitim veren okullar ile Çorum, Sakarya, Tekirdağ, Bilecik, Düzce ve Balıkesir'in bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.

    BURDUR MERKEZ VE 5 İLÇE İLE MERSİN'İN ÇAMLIYAYLA, ANTALYA'NIN AKSEKİ İLÇELERİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ
    Yoğun kar yağışı nedeniyle Burdur merkez ve 5 ilçe ile Mersin'in Çamlıyayla ve Antalya'nın Akseki ilçelerinde eğitime ara verildi.

    Alınan bilgiye göre, Burdur kent merkezinde kar kalınlığı 30, yüksek kesimlerde ise 50-100 santimetre olarak ölçüldü.

    Etkili kar yağışı nedeniyle Burdur İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il merkezi, Gölhisar, Çeltikçi, Çavdır, Tefenni ve Altınyayla ilçelerinde eğitime bugün ara verildi. Taşımalı eğitimle 49 yerleşim merkezinden 9 okula gelen 972 öğrencinin de izinli sayılacağı kaydedildi.

    Bu arada Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde eğitime bugün ara verildi.

    Çamlıyayla Kaymakamı Lokman Önder yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinden, belde ve 9 köye ulaşımda sıkıntı yaşandığını söyledi. Önder, ilçede eğitime bugün ara verildiğini bildirdi.

    Antalya'nın Akseki ilçesi Kaymakamı Mekan Çeviren başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu da, yoğun kar yağışı nedeniyle Akseki merkez, belde ve köylerindeki okullarda yarın eğitime ara verilmesi karara bağladı.


    ISPARTA

    Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile Süleyman Demirel Üniversitesi bir gün süreyle tatil edildi.


    BURSA

    Kar yağışı nedeniyle Bursa'da okulların tatil edilmesine karar verildi.

    Bursa'da ve merkeze bağlı ilçe ile köylerde aşırı kar yağışı sebebiyle okullar 1 gün tatil edildi.

    KARAMAN'DA DA OKULLAR TATİL

    Karaman'da ilköğretim ve orta dereceli okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

    İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini söyledi.

    Karaman'ın il genelinde bugün okulların tatil edildiğini belirten Altun, ''Öğleden sonra Sayın Valimiz başkanlığında toplanıp bir değerlendirme yapacağız. Hava böyle devam ederse bu tatili uzatabiliriz'' dedi.

    Kent merkezinde kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu bildirildi.

    YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE BOLU GENELİNDE VE ÇORUM'A BAĞLI İKİ İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

    Yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu genelinde taşımalı eğitim veren okullar ile Çorum'a bağlı Sungurlu ve Oğuzlar ilçesinde eğitime ara verildi.

    Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde taşımalı eğitim gören öğrenciler ile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin bugün ve yarın izinli sayılacakları bildirildi.

    Çorum'da da yoğun kar yağışının etkili olduğu iki ilçede eğitime ara verildi.

    İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Sungurlu ilçesinde bugün, Oğuzlar ilçesinde bugün ve yarın eğitime ara verildiğini açıkladı.

    KONYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ: KENT MERKEZİ İLE CİHANBEYLİ, SARAYÖNÜ, KADINHANI VE KULU İLÇESİNDE EĞİTİME 2 GÜN, 10 İLÇESİNDE DE 1 GÜN SÜREYLE ARA VERİLDİ

    Konya kent merkezi ile Cihanbeyli, Sarayönü, Kadınhanı ve Kulu ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün, Akşehir, Akören, Ahırlı, Altınekin, Bozkır, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik, Güneysınır ve Hüyük ilçelerinde de bir gün tatil edildi.

    Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meteoroloji yetkililerinden Konya'da etkili olan kar yağışının yarın da etkisini sürdüreceği bilgisini aldıklarını söyledi.

    Şahin, bu bilgi dahilinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Konya kent merkezinde okulların bugün ve yarın tatil edildiğini bildirdi.

    Kar yağışının etkisini artırarak sürdürdüğü Cihanbeyli, Sarayönü, Kadınhanı ve Kulu ilçesinde okullarda eğitime 2 gün, Akşehir, Aköreni, Ahırlı, Bozkır, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik, Altınekin, Hüyük ve Güneysınır ilçelerinde de bir gün süreyle ara verildi.

    Öte yandan, Konya-Antalya kara yolu Alacabel mevkisinde de kar yağışının aralıklarla devam ettiği, araçların zincirsiz geçişine izin verilmediği belirtildi.

    BİLECİK'İN PAZARYERİ İLE DÜZCE'NİN 5 İLÇESİNDE EĞİTİME BUGÜN ARA VERİLDİ

    Bilecik'in Pazaryeri ile Düzce'nin 5 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

    Alınan bilgiye göre, yağışın etkili olduğu Pazaryeri ilçe merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 40 santimetre olarak ölçüldü.

    Yoğun kar yağışı nedeniyle Pazaryeri Kaymakamlığı, merkez ve bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitime bugün ara verilmesi kararı aldı.

    Bilecik'te taşımalı eğitim veren okullarda da eğitime bugün ara verildi.

    Öte yandan kar yağışının etkili olduğu Düzce'de de valilik, Yığılca, Kaynaşlı, Gümüşova, Cumayeri ve Çilimli ilçelerinde eğitime bugün ara verilmesini kararlaştırdı.

    ÇORLU'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

    Çorlu'da elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir günlüğüne tatil edildi. Ankara - Çorlu seferini yapan yolcu uçakları da alana inemediği için uçuşlar iptal edildi.

    Trakya bölgesinden başlayarak tüm yurdu etkisi altına alan elverişsiz hava şartları nedeniyle Çorlu'da ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi. Bugün kapalı olacak okulların yarın açılıp açılmayacağı ise kar yağışı ile alakalı olarak yeniden belirlenecek. Çorlu Kaymakamlığı'nın gece geç saatlerde aldığı karar Çorlu'da ki vatandaşlara polis otolarından duyuruldu. Bölgelerinde devriye görevi yapan polis araçları anonslarla öğrencilere okulların tatil olduğunu duyurdu.

    Ayrıca Çorlu- Ankara ve Ankara- Çorlu karşılıklı uçak seferlerinin yapıldığı Çorlu Havaalanı'da elverişsiz şartlar nedeniyle hava trafiğine kapatıldı. Akşam Çorlu'ya inmesi gereken Ankara uçağı iniş yapamayınca uçuşlar iptal edildi.

    SAKARYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

    Sakarya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 5 ilçeye bağlı köy okullarında eğitime ara verildi.

    Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Geyve, Hendek, Akyazı ve Taraklı'ya bağlı köy okullarında iki gün,Kocaali ilçesine bağlı köy okullarında ise eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

    Yazıcı, ilçe merkezlerindeki okullarda eğitime ara verilmediğini belirtti.

    BALIKESİR'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

    Yoğun kar yağışı nedeniyle Balıkesir merkez ile 8 ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün, Bandırma'da iki gün ara verildi.

    Balıkesir Valiliği, şehir merkezi ile Susurluk, Manyas, Erdek, Gönen, İvrindi, Savaştepe, Bigadiç ve Sındırgı'daki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün, Bandırma'da iki gün ara verildiğini bildirdi.

    Kent merkezi ve bu ilçelerde, engelli kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayılacak.

    Bu arada, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörlüğü de eğitime bir gün ara verdiğini açıkladı.




    Konya'da 2 gün, 8 il ve bir üniversitede 1 gün kar tatili Yorumları