Kabinedeki üç isim bakanlıktan istifa etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (12:34)   Son Mesaj: 03-08-2011 (12:34)    Cevap: 0    Gösterim: 437  

    03-08-2011

    Kabinedeki üç isim bakanlıktan istifa etti

    Kabinedeki üç isim bakanlıktan istifa etti


    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Anayasa gereği görevlerinden istifa etti. Üç bakanın yerlerine müsteşarları atandı.

    Anayasa gereği, seçim kararının alınmasının ardından 5 gün içinde görevi bırakmaları gereken İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım görevlerinden istifa etti.

    Bugün 3 bakanın yerine atamalar yapıldı.
    Adalet Bakanlığına, Müsteşar Ahmet Kahraman, Ulaştırma Bakanlığı'na Müsteşar Habib Soluk, İçişleri Bakanlığı'na Müsteşar Osman Güneş atandı.

    YENİ BAKANLAR KİMLER

    DAHA ÖNCE DE ATANMIŞTI

    Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan Osman Güneş Türkiye Cumhuriyeti Anayasası"nın 114 üncü maddesi gereğince 12 Haziran 2011 öncesi tarafsız İçişleri Bakanı olarak atandı.

    Daha önce Şırnak ve Kayseri Valiliği yapan Güneş, 2007 seçimleri öncesi de tarafsız İçişleri Bakanı olarak atanmıştı. Önceki Bakanlığı döneminde Muğla"ya giden Güneş, dönemin valisi Temel Koçaklar"ın bir otelde verdiği yemeğe katılmıştı. Yemekte risotto isteyen ve çok beğenen Güneş, aşçıyı çağırarak tarifini istemişti.

    Aşçı da bu yemeğe yarım bardak şarap ilave edildiğini söylemiş, bunun üzerine sinirlenen bakan ""Bana haram yedirdiniz"" diye Vali Koçaklar"a çıkışmıştı.

    Koçaklar 3 gün sonra da görevden alınınca bunun sebebi olarak Osman Güneş"in risotto krizi gösterilmişti.

    İBRAHİM ŞAHİN'İN YERİNE ATANMIŞTI

    1950 yılında Sivas"ta doğan Habib Soluk, denizcilik sektöründe uzun yıllar çalıştı. Soluk 2004-;2005 yıllarında Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

    2005 yılında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlenen Soluk, Kasım 2007'den itibaren Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na vekalet görevini yürüttü. Ocak 2008'de İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü'ne atanmasının ardından boşalan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na atandı.

    MEHMET ALİ ŞAHİN'İN OKUL ARKADAŞI
    Ahmet Kahraman, Resmî Gazete'nin 19 Temmuz 2008 tarihli sayısında yer alan atama kararnamesine göre, Fahri Kasırga'dan boşalan müsteşarlığa getirildi.

    Hukuk fakültesinden 1978'de mezun olan Kahraman, 1980 yılında Lice hâkim yardımcısı olarak göreve başladı, savcılık ve hakimlik yaptı. 1990 yılından itibaren Adalet Bakanlığı'nın birimlerinde tetkik hakimi, daire başkanı ve genel müdür yardımcılığı yapan Kahraman, 2000 yılında Ankara hâkimliğine atandı.




    Kabinedeki üç isim bakanlıktan istifa etti Yorumları