Meteoroloji uyardı: Soğuk ve kar etkisini arttıracak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-07-2011 (18:54)   Son Mesaj: 03-07-2011 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    03-07-2011

    Meteoroloji uyardı: Soğuk ve kar etkisini arttıracak

    Meteoroloji uyardı: Soğuk ve kar etkisini arttıracak


    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, soğuk hava ve kar yağışının yarından itibaren ülke genelinde etkisini artıracağını belirterek, sıcaklıkların iç bölgeler başta olmak üzere 8-10 derece azalacağını bildirdi.

    Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışlı havanın cuma gününe kadar artarak etkisini sürdüreceğini belirtti.
    Yarın, ülke genelinde yağış beklendiğini ifade eden Çağlar, yağışların Marmara'da İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Ege'de Afyon, Uşak, Kütahya, İç Anadolu'da Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir ve Konya'nın kuzey ilçeleri, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar şeklinde olmasının beklendiğini dile getirdi.

    Çağlar, Adana, Osmaniye, Mersin, Hatay ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak öngördüklerini belirterek, ''Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği, iç ve batı bölgelerde hava sıcaklığının 8 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor'' dedi.

    Mehmet Çağlar, cuma gününe kadar beklenen hava durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:

    ''Yarından itibaren iç ve batı bölgeler başta olmak üzere hava sıcaklığı 8-10 derece azalacak. Çarşamba günü; Marmara'nın doğusu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Amasya, Tokat, Yozgat, Sivas, Kayseri, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar, Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli sağanak bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği, güney bölgelerde hava sıcaklığının 8 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, kuzey, iç ve doğu bölgelerde orta kuvvette ve kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    Perşembe günü; ülkemizin büyük bir bölümünde devam edecek yağışların, İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği, güney bölgelerde hava sıcaklığının 6 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.''

    Çağlar, Cuma günü kuzey ve doğu kesimlerde aralıklarla devam edecek kar yağışının, Cumartesi günü batı kesimlerde etkisini kaybedeceğini, hava sıcaklığının batı bölgelerden başlayarak artacağını tahmin ettiklerini söyledi.

    Mehmet Çağlar, vatandaşların, kuvvetli sağanak yağış, kuvvetli kar yağışı, poyraz fırtınası, buzlanma ve don olayı, doğu bölgelerde görülebilecek çığ tehlikesi ile ani sıcaklık düşüşü nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.




    Meteoroloji uyardı: Soğuk ve kar etkisini arttıracak Yorumları