Özkan ve Balbay'dan gazetecilere çağrı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-05-2011 (18:57)   Son Mesaj: 03-05-2011 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

    03-05-2011

    Özkan ve Balbay'dan gazetecilere çağrı

    Özkan ve Balbay'dan gazetecilere çağrı


    İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanıkları gazeteci Tuncay Özkan ve gazeteci Mustafa Balbay, avukatları aracılığıyla bir açıklama yaptı.

    Tutuklu bulundukları cezaevinden, avukatları aracılığıyla yazılı açıklama yapan gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay, "Bize yönelik son uygulama bir kez daha gösterdi ki; amaç davayı bitirmek değil, bizi bitirmek" dedi.
    Açıklamada, "Silivri 1 nolu Cezaevinin iki ayrı ucundan avukatlarımız aracılığıyla sesleniyoruz.

    Başaramayacaklar. Şu anda ilk yerleşeni olduğumuz cezaevinde moralimiz dışında her şey bozuk. Bütün bu uygulamaları, 'daha kötüsü ne olabilir, ona da hazır olmak gerekir' duygusuyla göğüslüyoruz. Bize yönelik yalnızlaştırma, tecrit uygulamasının başlamasının hemen ardından gazetecilere yönelik 18. Ergenekon dalgası geldi.

    Mahkemede aylardır sesleniyoruz, 'eyy meslektaşlarımız, bir gazetecinin tutuklanması tüm mesleğe yönelik saldırıdır, gelin olaya böyle bakın' diyoruz. Zaman ne yazık ki bizi haklı çıkardı. Gelinen noktada tüm meslektaşlarımızı olayın bütününü görmeye ve sorgulamaya çağırıyoruz. Biz, koşullarımızı sonuna kadar zorlayarak doğruları söylemeye, hukuk aramaya devam edeceğiz. Hukukun kaynaklarından biri de halktır.

    Halkın vicdanındaki yerimizin, hücremizin havalandırmasından izlediğimiz gökyüzü kadar engin olduğuna inanıyoruz. Duyarlı meslektaşlarımızın gerek bizim yalnızlaştırılmamıza gerekse gözaltılara yönelik tepkisinin içimizde hiç bitmeyen umudu daha da güçlendirdiğini paylaşmak istiyor, gelecek zorbalığa karşı direnenlerindir diyoruz" ifadeleri kullanıldı.







    Özkan ve Balbay'dan gazetecilere çağrı Yorumları