'Ankara' gemisi bin 50 yolcusu ile geldi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-05-2011 (04:59)   Son Mesaj: 03-05-2011 (04:59)    Cevap: 0    Gösterim: 494  

    03-05-2011

    'Ankara' gemisi bin 50 yolcusu ile geldi

    'Ankara' gemisi bin 50 yolcusu ile geldi


    Libya’dan, aralarında 172 Türk’ün de bulunduğu 15 farklı ülkeden 1050 kişiyi taşiyan 'Ankara' yolcu gemisi İstanbul’a geldi. Yabancılar, Türkiye'nin Libya tutumunu takdir ettiklerini söyledi..

    Karaköy Limanı"na inen Türk vatandaşlar, Türkiye"nin Libya konusunda ve tahliyeler sırasında izlediği dış politikadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

    Geçtiğimiz Salı günü Libya"nın Tripoli Limanı"ndan 1050 yolcu ile hareket eden 'Ankara' gemisi dün saat 23.00"de Karaköy Limanı"na yanaştı. 15 ayrı ülkenin vatandaşlarını taşıyan gemiyle 172 Türk de İstanbul"a geldi. Libya"da kalan son kafile olan Türkler, Türkiye"nin Libya konusunda izlediği politika ve tahliyeler sırasındaki çabasından övgüyle söz etti. Pasaport işlemleri yapılan Türklerden memleketine gitmek isteyenler otobüslerle gönderildi. İstanbul"da kalanlar ise kendi imkânları ile evlerine ve yakınlarına gitti.

    Libya"da öğretmenlik yapan Azam Ay, Libya"da olayların kısmen sakinleştiğini ifade ederek, "Libya"da kalan son Türk kafilesiydik. Devletimiz tahliyeler sırasında ve Libya konusunda izlediği politikada çok başarılıydı. Yapılanları takdirle karşıladık." dedi.

    Diğer vatandaşlar ise, Libya"da olaylar çıktıktan sonra çok zorluklar çektiklerini anlattı. Vatandaşlar tahliye sırasında ise Türkiye"nin girişimleri sayesinde diğer ülkelerin vatandaşlarına nazaran rahat ettiklerini belirtti.

    Ankara gemisi ile İstanbul"a gelen yabancı uyruklu yolcuların gemide bekletileceği, gerekli işlemlerin tamamlanmasından sonra hava yolu ile memleketlerine gönderileceği öğrenildi.




    'Ankara' gemisi bin 50 yolcusu ile geldi Yorumları