Yeşil sermaye araba bile aldırtmadı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (13:56)   Son Mesaj: 03-03-2011 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    03-03-2011

    Yeşil sermaye araba bile aldırtmadı

    Yeşil sermaye araba bile aldırtmadı


    28 Şubat 1997'deki MGK'dan çıkan antidemokratik kararlar iş dünyasına da büyük zarar verdi.

    Muhafazakâr işadamlarının fişlendiği günleri 'dehşet vericiydi' diye nitelendiren Emin Şirketler Grubu'nun patronu Emin Üstün, "Hukukun çiğnenmesinde o kadar ileri gidildi ki bizimle çalışan firmalara 'bunlara araba satmayın' talimatı bile verildi." dedi.
    Türkiye'de bankacılık sistemi hızla gelişirken faize duyarlı kesimler alternatif tasarruf yolları arıyor. Emin Şirketler Grubu, hanımların 'altın günü' modelini otomobil ve ev satın almak isteyenler için uyguluyor. Bankalardan konut kredisi alamayanlara cazip gelen 'Eminevim' modelinde on binlerce kişi ev ve araba sahibi olarak hayallerini gerçeğe dönüştürme imkânına sahip oluyor.

    Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Emin Üstün, şehir merkezinde sıfır evlere göre daha ucuz olan ikinci el konutların alımı için 'Elbirliği Sistemi'nin vatandaşlara birtakım avantajlar sunduğunu söyledi.

    Üstün, şirketin kurulduğu günden bugüne kadar 40 bin kişiyi otomobil, bin kişiyi de ev sahibi yaptığını belirtti. Üstün, ayrıca 28 Şubat'ın 14. yıldönümünde muhafazakâr işadamlarının çok badireli bir dönem yaşadığını belirtti.

    İşadamı Üstün, 28 Şubat döneminde iş dünyasına yönelik baskılarla ilgili Zaman'a açıklamalarda bulundu. Darbecilerin kendilerini bu dönemde 'kara liste'nin ikinci sırasına yazdıklarını açıklayan Üstün, bu çevreler tarafından iş yaptığı tüm çevrelerle bağlantılarının da koparıldığını kaydetti.

    Özellikle defalarca otomobil aldığı iki kurumun kendisine 'sana bundan sonra araba satamayız' diyerek, ticari ilişkilerini kestiğini vurgulayan işadamı, yaşanan bu durumdan dolayı hem maddi hem de manevi ciddi sıkıntılar çektiğini söyledi.

    O dönemde birçok muhafazakâr kesimin elindeki mal varlığını kaybetme korkusu yaşadığını dile getiren Emin Üstün, kendisinin de aynı duyguları taşıdığından bazı banka ve taşınmazlarını çevresinin üzerine aktardığını ifade etti.

    Öte yandan 28 Şubat'ta inançlı işadamlarının darbeciler tarafından sindirildiğini de belirten Üstün, buna rağmen Anadolu yatırımcıların son dönemde hızla yükselmesinin bu korkunun sona erdiğinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

    HER AY BİR KİŞİYİ EV SAHİBİ YAPIYORUZ

    Yeni inşaat projeleri ve kriz sonrası oluşan gayrimenkul piyasasının ikinci el konut almak isteyen vatandaşlar için uygun fırsatlar oluşturduğunu dile getiren Üstün, kurdukları 'Elbirliği Sistemi'yle de konut almak isteyenler için uygun alternatifler ortaya koyduklarını aktardı. Üstün, "Her ay kura ile bir kişiyi ev sahibi yapıyoruz.

    Aylık bin lira taksit ödeyen biri, sırası geldiğinde 100 bin lirası oluyor. Bu paraya şehir merkezinde sıfır bir ev bulamıyor ama ikinci elde 100 bin liraya, 80 bin liraya, 60 bin liraya ev bulabiliyor." dedi. Grup, 2009'u 150 milyon TL, 2010'u 300 milyon lira ciro ile kapatmıştı. Şirketin 2011 hedefi ise 500 milyon lira ciroya ulaşmak.

    Emin Şirketler Grubu, ayrıca 40 bin köye 40 bin ahır kurarak binlerce kişiyi iş sahibi yapmayı hedefliyor. Özellikle Sakarya ve çevresinde bu proje için 700 dönümlük arsa satın aldıklarını aktaran işadamı, kasaplık büyükbaş hayvancılık ve et tavukçuluğu için gerekli izni aldıklarını, nisan ayından itibaren inşaata başlayacaklarını dile getirdi. Edinilen bilgiye göre, proje 12 milyon TL'ye mal olacak.

    Sistemin Sanayi Bakanlığı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından denetlendiğini ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığını aktaran Üstün, sistemin garantisi olsun diye de arsa ve konut yatırımı yaptıklarının altını çizdi. Üstün, ayrıca ellerinde bine yakın arsa olduğunu, isteyen müşterilerine ipotek olarak verdiklerini ifade etti.

    ZAMAN




    Yeşil sermaye araba bile aldırtmadı Yorumları