Belediyenin ürettiği ekmek kapışılıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-02-2011 (15:59)   Son Mesaj: 03-02-2011 (15:59)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    03-02-2011

    Belediyenin ürettiği ekmek kapışılıyor

    Belediyenin ürettiği ekmek kapışılıyor


    Karaman Belediyesi kısa bir süre önce fırıncıların fiyatını 70 kuruşa yükselttiği ekmeğin fiyatını dengelemek için 7 ayrı noktada başlattığı satışlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

    Karaman Belediyesi 'halk ekmek' uygulamasıyla ekmeği 50 kuruşa satmaya başladı. Belediyenin, kısa bir süre önce fırıncıların fiyatını 70 kuruşa yükselttiği ekmeğin fiyatını dengelemek için 7 ayrı noktada başlattığı satışlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
    Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, belediye şirketi olan Ongun AŞ ile vatandaşın sofrasına ucuz ekmeğin ulaşacağını belirtti.

    Bu konuda vatandaşa söz verdiğini hatırlatan Başkan Uğurlu, şöyle devam etti: "Hem bu sözü tuttuk hem de ekmeğin kalitesizliği ve son dönem gelen zam nedeniyle bu kararı aldık. Yaklaşık iki yıldır Fırıncılar Odası ve esnafıyla birçok kez görüşmelerimiz oldu. Ekmeğin kalitesinin ve fiyatının makul olmadığını istişare ettik. Fakat hiçbir gelişme olmadı ve olumlu sonuç alamadık. Amacımız fırıncı esnafımıza rakip olmak değildir. Niyetimiz; Halkımızın özlemi olan kaliteli ekmeği makul fiyatla vatandaşımıza sunmaktır." dedi.

    Karaman"da 7 ayrı noktaya yerleştirilen büfelerde, normal ve kepekli olmak üzere iki çeşit ekmeğin satılmaya başladığını dile getiren Uğurlu, şuan için ekmeğin Aktekke Kent Meydanı, Belediye İşhanı, Sabahattin Özer İş Merkezi, Gevher Hatun Mahallesi Mescidi Aksa Camii, İmaret Camii, Pazartesi Pazarı ve Perşembe Pazarı noktalarında satılacağını sözlerine ekledi.

    Vatandaşlar, 300 gram ekmeği 70 yerine 50 kuruşa aldıkları için karlı olduklarını, uygulamadan memnun olduklarını ifade ettiler.

    Halk ekmek satışının ilk gününde, 5 bin adet ekmek satıldığını belirten yetkililer, talebin artması halinde sayıyı arttıracaklarını bildirdi.




    Belediyenin ürettiği ekmek kapışılıyor Yorumları