Almanya'daki vatandaşlara e-devlet kolaylığı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-01-2011 (19:58)   Son Mesaj: 03-01-2011 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    03-01-2011

    Almanya'daki vatandaşlara e-devlet kolaylığı

    Almanya'daki vatandaşlara e-devlet kolaylığı


    Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları e-Devlet şifrelerini Almanya'daki Türk konsolosluklarından alabilecek.

    Türksat A.Ş. Genel Müdürü Özkan Dalbay, e-Devlet kapısının, 18 Aralık 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 22 pilot kamu hizmetiyle açıldığını hatırlattı.
    Halen e-Devlet Kapısı üzerinde 250 farklı kamu hizmetinin sunulduğunu ifade eden Dalbay,, ''e-Devlet Kapısı'nın açıldığı tarihten bugüne kadar kullanıcı sayısında ciddi artışlar oldu. Bugün itibariyle kayıtlı kullanıcı sayısı 4,2 milyona ulaşmıştır'' dedi.

    Dalbay, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından gerçekleştirilen yurt ve kredi işlemleri ile birlikte Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait işlemlerin de çok yakında e-Devlet Kapısı'ndan verileceğini duyurdu.

    Yurt dışında çalışan vatandaşların artık e-Devlet şifre zarfı alabilmeleri için Türkiye'ye gelmelerine gerek olmadığını ifade eden Dalbay, şunları kaydetti:

    ''Bu sorunu aşmak üzere Türk Dışişleri Bakanlığıyla gerçekleştirdiğimiz işbirliği sonucunda yurt dışındaki vatandaşlarımız, Şubat 2011'den itibaren bulundukları ülkelerdeki Türk konsolosluklarından da e-Devlet şifre zarfı alma imkanına kavuştular. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza ilk defa CeBIT Hannover'de e-Devlet Kapısı şifresi verilmeye başlanacak. e-Devlet Kapısına erişim kanallarına‚ kiosklar da ilk defa CeBIT'te eklenecek.''

    -e-DEVLET İHRAÇ EDİLİYOR-

    Dalbay, komşu ülkeler ile Kuzey Afrika ülkelerinin, e-Devlet kapısı hizmetlerinin yanı sıra, diğer kamu hizmetlerini de dijital ortamda gerçekleştirebilmek üzere, kendilerinden anahtar teslimi proje teklifi istediklerini açıkladı. Dalbay, ''Suriye ile bu ülkenin tapu ve kadastro hizmetlerinin elektronik ortamda verilmesini sağlamaya yönelik işbirliği yapmaya başladık. Aynı şekilde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin tüm e-Devlet kapısı hizmetlerini de biz sağlayacağız'' diye konuştu.

    -DÜNYADA İLK SIRALARDAYIZ-

    Türkiye'nin, e-Devlet Kapısındaki kullanıcı sayısı kategorisinde dünyada ilk sıralarda yer aldığını da ifade eden Dalbay, ''Avrupa'da İngiltere, dünyada Güney Kore gibi ülkelerle rekabet ediyoruz. Yakın gelecekte bu ülkeleri de geride bırakmayı amaçlıyoruz'' dedi.




    Almanya'daki vatandaşlara e-devlet kolaylığı Yorumları