Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan rakamları verdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-01-2011 (08:36)   Son Mesaj: 03-01-2011 (08:36)    Cevap: 0    Gösterim: 451  

    03-01-2011

    Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan rakamları verdi

    Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan rakamları verdi


    Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in CHP'ye katılım töreninde AK Parti'yi Eskişehir'deki yatırımları engellemekle suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan geldi.

    Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'nin Eskişehir'e yapılacak yatırımları engellediği şeklindeki iddialarına Ulaştırma Bakanı yanıt verdi: "Şehirlere nüfus başına yapılan hükümet yatırımlarında Eskişehir 235 lira ile birinci sırada. En yakın il bunun yarısı bile değil."

    Bakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun Eskişehir'e kaynak aktarılmadığı iddialarına rakamlarla yanıt verdi. Kişi başına düşen yatırımlarla Eskişehir'in Türkiye sıralamasında birinci olduğunu belirten Bakan, ikinci kentte bu rakamın yarısı kadar bile olmadığını belirtti.
    Kılıçdaroğlu, Büyükerşen'in partiye katılma töreni sırasında AK Parti'yi eleştirerek iktidar tarafından kente yapılacak yatırımların engellendiğini öne sürmüştü.

    Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada AK Parti iktidarını şöyle eleştirmişti:

    "Eskişehir'e 2 yılda tramvayı getirdi. Hangi AKPli belediye verdiği sözü tuttu? 'Ben senden para da istemiyorum arkadaş, sen benim projemi onayla' dedi, engel çıkardılar. Hemen seçimlerden sonra başbakan halka seslenmişti, 'Biz belediyeler arasında ayrımcılık yapmıyoruz, bütün belediyelere eşit davranacağız' diye. Bu doğru mu? Biraz yüksek sesle seslenin de Ankara'daki Recep Bey duysun. Büyükerşen 'Eskişehir'e tramvay getireceğim' diyor, 'Hayır, yapma. Sen başarısızsın' diyor. Bu kez İller Bankası'na başvuruyor, İller Bankası da vermiyor."

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise bugün Eskişehir konusuna açıklık getirdi: "Bize ne yaptığımızı, neyi yapmadığımızı söyleyerek laf yetiştirmeye çalışanların Eskişehir'e ne yaptığını anlatmasını bekliyoruz. Şehirlere nüfus başına yapılan hükümet yatırımlarında Eskişehir 235 lira ile birinci sırada. En yakın ilin kişi başı yatırım miktarı bunun yarısı bile değil, işte Eskişehir'e yatırımımız bu."




    Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan rakamları verdi Yorumları