Şah-ı Nakşibend Bereketi...

Hak Dostları ve Dini Önderler icinde Şah-ı Nakşibend Bereketi... konusu , Iraklı Seyyid Mahmut isimli bir zat anlatıyor: Rüyamda Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemi güzel bir mekanda görmüştüm.Yanınnda ise heybet ve saygı uyandıran bir zat vrdı.Resul-i Ekrem Efendimiz'e dedim ki: -Tevazu ...

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 05-21-2008, 02:17   #1
Moderator

N u M a N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür etti: 412
192 Mesajına 320 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 32 N u M a N will become famous soon enoughN u M a N will become famous soon enough

Şah-ı Nakşibend Bereketi...

Iraklı Seyyid Mahmut isimli bir zat anlatıyor:
Rüyamda Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemi güzel bir mekanda görmüştüm.Yanınnda ise heybet ve saygı uyandıran bir zat vrdı.Resul-i Ekrem Efendimiz'e dedim ki:

-Tevazu ve edeple duran bu heybetli şahıs kimdir?Ben sizin sohbetinizle şereflenemedim;zamanınıza ulaşmanın ve sizinle buluşmanın bereketine eremedim,bu saadeti kaçırdım.Ben şimdi ne yapayım ya Rasulullah:
Allah Rasulü aleyhissalatü vesselam bana dedi ki :

-Bereketime ve beni görmenin faziletine ermek istersen Bahaüddini'e uyman gerekir.(Muhammed Bahaüddin şah-ı Nakşibend k.s).
Bunu derken yanındaki muhterem zatı gösterdi.Bu şeyhi daha önce görmüş degildim.Uyandığım zaman onun ismini ve hatırladığım eşkalini bir kitabın arkasına yazdım.

Uzun bir müddet sonra, bir gün bir manifaturacı dükkanında oturuyordum.Üstünde nur ve heybet bulunan bir adam geldi ve oturdu.Yüzünü görünce rüyadaki o simayı hatırladım.Bende büyük hal hasıl oldu.Kendime gelince evimi şereflendirmesi isteğimi sundum.Kabul etti. Kalkıp o önümde ben arkasın da yürüdük.Dönüp bakmadan evime kadar gitti.Bu durum onda gördüğüm ilk keramet olmuştu.Çünkü daha önce asla evimi görmüş değildi.Eve girince de bana mahsus olan ve içinde kütüphanem bulunan odaya geçti.Sonra şerefli elini uzatarak aralarından bir kitap çıkardı ve onu bana verdi.

-Bunun arkasına yazdığın nedir? dedi.

Birde baktım ki ,arkasına rüya ve tarihini yazdığım kitabın ta kendisi!Bunun üzerinden yedi sene geçmişti.Onun bu duruma vakıf olmasından dolayı bende evvelkinden daha büyük bir hal(cezbe hali)meydana geldi.İçinde bulunduğum halden sıyrıldığım zaman bana şefkat göterdi,kendi cemaatinden olmamı kabul etti,beni kapısında hizmet saadetiyle şereflendirdi.

SEMERKAND DERGİSİ

Hazreti Ali (k.v.)

N u M a N isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Tags
sah, nakibend, bereketi

Seçenekler
Stil