Deneme ve Makaleler icinde Kendini Olgun Sanmaktan Daha Kötü Bir Hastalık Olmaz... konusu , Kendini Olgun Sanmaktan Daha Kötü Bir Hastalık Olmaz. Bu Hastalık İblis Hastalığıdır. ... Kendi noksanını gören kişi, olgunlaşmaya doğru on at çatlatarak koşar. Kendini olgun sana zavallı ise, Celâl sahibi ...
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| O artık bizden ![]() Üyelik tarihi: Jan 2008
Tesekkür etti: 662
641 Mesajına 1,101 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruh Hali: | Kendini Olgun Sanmaktan Daha Kötü Bir Hastalık Olmaz... Kendini Olgun Sanmaktan Daha Kötü Bir Hastalık Olmaz. Bu Hastalık İblis Hastalığıdır. ... Kendi noksanını gören kişi, olgunlaşmaya doğru on at çatlatarak koşar. Kendini olgun sana zavallı ise, Celâl sahibi Allah'a doğru, bu zannı yüzünden yükselemez. Ey kendini olgun gören kişi, senin rûhunda kendini olgun sanmaktan daha kötü bir illet olamaz. Senden bu kendini beğenme, kendini olgun görme hastalığı gidinceye kadar gönlünden, gözünden çok kanlar akar. Bu hastalık, İblis hastalığıdır. İblis, benliğe kapılmıştı da; 'Ben Âdem'den daha hayırlıyım' demişti. Aslında bu hastalık, her mahlûkun, her insanın nefsinde vardır. İblis hastalığına tutulmuş kişi, her ne kadar bazen kendini hor ve mütevazi görür, öyle gösterirse de sen dibinde pislik bulunan bir derenin suyunun saf görünüşüne aldanma... Ey alçak gönüllü, tevazu perdesi altında benlik hastalığını gizleyen kişi, birisi denemek kastı ile seni kızdıracak, coşturacak, karıştıracak olursa, içinde pislik bulunan su bulanır da pisliğin rengi meydana çıkar... Hz.Mevlana |
| | |
| | #3 |
| O artık bizden ![]() Üyelik tarihi: Jan 2008
Tesekkür etti: 662
641 Mesajına 1,101 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruh Hali: | amin...esma kardeşim.. |
| | |
| | #4 |
| Administrator ![]() Üyelik tarihi: Jan 2008
Tesekkür etti: 1,252
1,107 Mesajına 1,588 tesekkür aldı
Blog Başlıkları: 14 Tecrübe Puanı: 291 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruh Hali: | Vay be sevindimki ben hala olgunlasamadim cocuk ruhluyum diyordum sevindim buna simdi
__________________ Allahım! İnsanlar seni verdiğin nimetler yüzünden severler; bense seni verdiğin belalar yüzünden severim. ![]() |
| | |
| alptraum adlı kullanıcıya bu mesajı için teşekkür edenler: | beyza (06-26-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| kendini, olgun, sanmaktan, daha, bir, hastalk, olmaz |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |