| Muhakeme Sözlügümüz Burada sözlük artik sizsiniz kolay gelsin |
Muhakeme Sözlügümüz icinde Kara Fatma Nedir? konusu , Kara Fatma nedir ya da kimdir?...
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| O artık bizden ![]() Üyelik tarihi: Jan 2008
Tesekkür etti: 860
573 Mesajına 870 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 114 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kara Fatma nedir ya da kimdir? |
| | |
| | #2 |
| Administrator ![]() Üyelik tarihi: Jan 2008
Tesekkür etti: 1,271
1,136 Mesajına 1,632 tesekkür aldı
Blog Başlıkları: 14 Tecrübe Puanı: 299 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruh Hali: | Kara fatma bir böcek türüdür hamam böcegide derler genellikle daha cok yaslilarinin kabuklari sert genclerinki ise yumusak olur faydasizdir cok cabuk ürerler Kemal sunal in filminde fatmanin kararmasinin nedenini cok hacca gidip geldiginden örnek verir ![]()
__________________ Allahım! İnsanlar seni verdiğin nimetler yüzünden severler; bense seni verdiğin belalar yüzünden severim. ![]() |
| | |
| | #3 |
Tecrübe Puanı: 114 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Milli kahraman 'Kara Fatma'nın adı Asiye Hatun'muş Zaman 17 Şubat 2007 Osman Balcı Adanalı araştırmacı tarihçi Cezmi Yurtsever, Türk kadınının kahramanlığı ile özdeşleşen Kara Fatma'nın gerçek kimliğini, 30 yıllık çalışma sonrası belgeleriyle ortaya koydu. Yurtsever, "Kara Fatma, 1820-1865 yılları arasında Adana-Kahramanmaraş arasında hüküm süren, 1854 Kırım Harbi'ne Maraş valisini temsilen katılan Asiye Hatun'dur.'' dedi. Çukurova ve Türk-Ermeni tarihi ilişkileri konularındaki araştırmaları ile tanınan Yurtsever, "Osmanlı arşivinde Çukurova tarihi ile ilgili araştırma yaparken 'Kara Fatma' diye bir kadının, padişah Abdülmecit'e 'kahramanlık madalyası' almak için dilekçe verdiğini öğrendim. Sonra Kara Fatma'nın yaşadığı coğrafyada 30 yıl araştırma yaptım. Bozdoğan Türkmen aşiret beyinin kızı olan Asiye Hatun, Maraşlı Bayazıt beylerinden Kalender Paşa ile evlenmiştir. Onun ölümünden sonra 1820-1865 yılları arasında hükümdar olarak Çukurova ve Toros bölgesine yönetmiştir." dedi. Benim anlayamadığım bir böceğe neden bu isim verilmiştir? |
| | |
| | #4 | |||||||||||||||||||||||
| Banned Üyelik tarihi: Feb 2008 Nerden: mezarda
Tesekkür etti: 11
3 Mesajına 3 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() |
bizim Türkiye de bu tür iğrenç böceklere deniliyor oysa ki aklı başında hiç bir insan bunu söylememelidir özellikle inançlı bir insansa bu kişi![]() bugüne kadar çok yerde reelde karşılaştım ayy kara fatma fln öyle diyenleride sert bir dille uyarıyorum bak nette de konuşuluyor .. çok yanlış çok ![]() | |||||||||||||||||||||||
| | |
| | #5 |
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() | Benim anlayamadığım bir böceğe neden bu isim verilmiştir? çok gereksiz bir merak |
| | |
| | #6 | |||||||||||||||||||||||
Tesekkür etti: 662
645 Mesajına 1,116 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 94 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruh Hali: |
| |||||||||||||||||||||||
| | |
| beyza adlı kullanıcıya bu mesajı için teşekkür edenler: | safinaz (02-24-2008) |
| | #7 | |||||||||||||||||||||||
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() |
![]() | |||||||||||||||||||||||
| | |
| | #8 |
Tecrübe Puanı: 114 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Güncelliyorum... |
| | |
| | #9 |
| Artık buranın yerlisi ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Tesekkür etti: 70
55 Mesajına 68 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() | hala öğrenemedin mi de güncelliyosun |
| | |
| | #10 | |||||||||||||||||||||||
Tecrübe Puanı: 114 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bazı arkadaşlar bu konuyu çok seviyorlar,siteye madem tekrar gelmişler,hatırları kalmasın diye güncelledim... ![]() | |||||||||||||||||||||||
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| kara, fatma, nedir |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |