MUHAKEME.NET FORUMU

Forum içi Arama

Gelişmiş Arama

Üye Girisi

Beni hatirla Üye degilmisiniz? | Sifremi unuttum

Register
Welcome

Işte size öldüren nasihat - engin ceber - fotograflar ve video

Gündemdeki Haberler icinde Işte size öldüren nasihat - engin ceber - fotograflar ve video konusu ; Metris Cezaevi'nde işkenceyle öldüğü öne sürülen Engin Çeber ile gardiyanlar arasındaki tartışmanın ‘siyasi mahkum ayağa kalkmaz' şeklinde başladığı iddia edildi. ...

MUHAKEME.NET FORUMU > Türkiye ve Dünya Siyaseti > Gündemdeki Haberler » Işte size öldüren nasihat - engin ceber - fotograflar ve video
Connect with Facebook
Published by alptraum
10-05-2009
Eklenmiş Resmin önizlemesi
Işte size öldüren nasihat - engin ceber - fotograflar ve video-1jpg   Işte size öldüren nasihat - engin ceber - fotograflar ve video-2jpg   Işte size öldüren nasihat - engin ceber - fotograflar ve video-3jpg   Işte size öldüren nasihat - engin ceber - fotograflar ve video-4jpg   Işte size öldüren nasihat - engin ceber - fotograflar ve video-5jpg  

Metris Cezaevi'nde işkenceyle öldüğü öne sürülen Engin Çeber ile gardiyanlar arasındaki tartışmanın ‘siyasi mahkum ayağa kalkmaz' şeklinde başladığı iddia edildi. Gardiyanlardan bir kısmı ısrarla işkence yapılmadığını belirtirken diğerleri ise kurallara uyması için Çeber'e nasihatta bulunduklarını ancak bayram olduğu için kalp kırmamak için ısrarcı olmadıklarını söyleyerek kendilerini savunması dikkat çekti.
Muhakeme.net - Işte size öldüren nasihat - engin ceber - fotograflar ve video
‘BAYRAMDA KALP KIRMAYALIM DEDİK'

İnfaz Koruma Memuru N.K'nin ifadesinde “Olay günü Çeber'in bulunduğu B-8 nolu koğuşta sayım işlemine katıldım. Tutuklu sayım için ayağa kalkmadı. Sebebini sorduğumda “Siyasiyim. Ayağa kalkmak onur kırıcıdır. Bu şekilde sayım vermiyorum. Vermeyeceğim” dedi. Kalkmamasının diğer arkadaşlarına kötü örnek ve saygısızlık olduğunu söyledim. Böyle davranmaması için nasihat ettim” derken diğer gardiyanlardan Y.U. “Yaptığının kurallara aykırı olduğunu nasihat etmeme rağmen ayağa kalkmadı. Bayramda kalp kırılmasın diye ısrar etmedik ve oradan ayrıldık” dediği öğrenildi. Diğer gardiyan S.G ise “N.K'nin tutuklunun kolundan tuttuğunu gördüm. Ancak ayağa kaldırma şeklinde değildi” diye konuştu. S.A. ve S.E. de mahkuma saldırı olmadığını, Çeber'in dengesini kaybe derek sandalyeyle sırtüstü yere düştüğünü söyledi.

Dayak yok orantılı güç var

DHKP-C örgütü üyesi Çeber'in Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'nde çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülere ilişkin sorgulanan polis memurları şunları söyledi: M.P: “Özgür Karakaya isimli şahsın nezarethaneye alınma aşamasında üst aramasını yaparken tekme ve tokat savurarak mukavemette bulunduğundan orantılı ve kademeli güç kullandım.” M.K: “Değil saldırı fiziki temas dahi olmamıştır. Kaldı ki ben genetik olarak kronel kalp yetmezliği rahatsızlığı olan bir insanım. Başka şahıslara fiziki temasa mücadeleye geçmem sağlık sorunum nedeniyle zaten mümkün değil.” A.B: “Ben bu olaylar esnasında mukavmet sonucu da Adli Tıp Kurumu raporunda belirtildiği şekilde boyun bölgemden yaralandım. Herhangi bir fiili müdahalenin olması mümkün değildir.”
Digg this Post!Bookmark Post in TechnoratiGoogle Bookmark this Post!
Hızlı Cevap

Comment

Konu Etiketleri
metris ceza evi gardiyanlarin mahkum olduren videosu , engin ceber video ,

Tags
ceber, engin, fotograflar, işte, nasihat, öldüren, size, video

Hızlı Cevap
Random Question

Mesajınız:
Seçenekler

Gündem Haberleri Tools
Stil