MUHAKEME.NET FORUMU

Forum içi Arama

Gelişmiş Arama

Üye Girisi

Beni hatirla Üye degilmisiniz? | Sifremi unuttum

Register
Welcome

Gladyoyu bilenler tek tek öldürüldü - video

Gündemdeki Haberler icinde Gladyoyu bilenler tek tek öldürüldü - video konusu ; GLADYO SIRRI SAKLANDI Muhakeme.net - Gladyoyu bilenler tek tek öldürüldü - video Gladyo, İtalya'da tam 40 yıl boyunca büyük eylemler ...

MUHAKEME.NET FORUMU > Türkiye ve Dünya Siyaseti > Gündemdeki Haberler » Gladyoyu bilenler tek tek öldürüldü - video
Connect with Facebook
Published by alptraum
07-03-2009

GLADYO SIRRI SAKLANDI
Muhakeme.net - Gladyoyu bilenler tek tek öldürüldü - video
Gladyo, İtalya'da tam 40 yıl boyunca büyük eylemler yaptı. Terör saldırıları, suikastlar, katliamlar, darbe girişimleri, hatta bir başbakanın katledilmesi... Ancak bunca gürültülü eyleme rağmen, Askeri istihbarat arşivlerine sivil bir savcı girene kadar Gladyo'nun varlığı ispatlanamadı.

GLADYO'YU BİLEN ÖLDÜRÜLDÜ

Çünkü Gladyo, izini keşfeden ve örgütün varlığına ilişkin herhangi bir sırra ulaşan kişileri de ortadan kaldırıyordu. Bunlardan biri de Başbakan Aldo Moro'nun Gladyo tarafından katledildiğini tespit eden gazeteci Mino Pecolli'ydi.

SAVCILARA BASKI YAPILDI

Aslında varlığı ispatlandıktan sonra da Gladyo'yu, devletin damarlarından söküp atmak kolay olmadı. Ordu, siyaset, sivil toplum ve yargıda örgütlenen Gladyo, savcılara ciddi baskılar yapıyordu. Bu baskı ve tehditler sadece fiili saldırı şeklinde de değildi. Gladyo, yargı mensuplarına en tepeden baskı yaptırıyordu.

SUÇLULAR YARGIDAN KAÇIRILDI

Gladyo'nun suç işleyen elemanları da olağanüstü şekilde koruyup kollanıyordu. Öyle ki askeri istihbaratın talimatıyla üç jandarmayı öldüren tetikçi, yıllar sonra verdiği ifadesinde "kaçmam için sanki bütün İtalya bana yardım etti" demişti.

"ORDUYU YIPRATMAYA YÖNELİK" SAVUNMASI

Fransa'da da darbe planı üzerinde yakalanan Gladyo, siyasi bir manevrayla kurtarılmıştı. Darbe haberlerinin Fransız Ordusu'nu yıpratmak için çıkarıldığı izlenimi yayıldı ve böylece bazı medya ve siyasetçilerin de desteğiyle soruşturma kapatıldı.

BU FİLMİ GÖRMÜŞTÜK

İşin ilginç yanı, yıllar sonra aynı manzara Avrupa'nın bir başka ülkesinde Türkiye'de de cereyan ediyor. Soruşturmayı durdurmaya yönelik atılan her adım, biz bu filmi görmüştük dedirtiyor.

Digg this Post!Bookmark Post in TechnoratiGoogle Bookmark this Post!
Hızlı Cevap

Comment

Konu Etiketleri
mutkide catismanin videolari ,

Tags
bilenler, gladyoyu, öldürüldü, tek, video

Hızlı Cevap
Random Question

Mesajınız:
Seçenekler

Gündem Haberleri Tools
Stil