Avusturya'da Üniversite Eğitimi Hakkında

Avusturya’da lisans eğitimi alabilmek için, eğitim almak istediğiniz bölümü Türkiye’de kazanmış olmanız gerekmektedir. Türkiye’de ÖSYM tarafından hangi bölüme yerleştirilmeniz yapılmış ise Avusturya’da da sadece o bölüme ya da o bölüme ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen yabanGülü

  1. Alt 03-05-2008, 13:30 #1
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    Avusturya’da lisans eğitimi alabilmek için, eğitim almak istediğiniz bölümü Türkiye’de kazanmış olmanız gerekmektedir. Türkiye’de ÖSYM tarafından hangi bölüme yerleştirilmeniz yapılmış ise Avusturya’da da sadece o bölüme ya da o bölüme en yakın bölüme kayıt yaptırabilirsiniz. Kazandığınız üniversiteye kayıt yaptırmış olmanız bazı başvurularda şart olasa da, işlemlerinizin sorunsuz ve kesintisiz devam etmesi için gereklidir. 2 yıllık yüksek okul programlarının Avusturya´da karşılığı yoktur. Türkiye´de 4 yıllık bir programa yerleştirilmiş olmanız gereklidir.

    Avusturya’da eğitim dili Almanca olduğundan, bölümünüze başlayabilmeniz için ileri derecede Almanca bilmeniz gerekmektedir. Almanca bilgisi yetersiz olan öğrenciler Viyana Üniversitesinde Hazırlık Programına alınırlar. Bu program Avusturya Federal Eğitim Bakanlığı gözetiminde yürütülmekte olup, Viyana’daki tüm üniversiteler için geçerlidir. Hiç Almanca bilmeyen öğrencilerin lisans eğitimine kabul edilecek düzeye gelmeleri 2 dönemde gerçekleşmektedir. Bu süre yeterli düzeye gelmeyen adaylarda 3 döneme kadar uyabilir. Bazı bölümlere girmek için Almanca yeterliliğinin yanı sıra bazı ek yeterlilik sınavlarına da alınabilirsiniz.

    Normal akademik sistemde olduğu gibi, Hazırlık Programı da dönemler halinde devam eder. Kış dönemi Ekim başından Şubat sonuna kadar sürerken, yaz dönemi Mart başında başlayıp Haziran sonunda biter. Hazırlık eğitiminde Almanca kurslar halinde öğretilir ve bir kurs bir dönemde tamamlanır. Bir kurs 350 ünisteden oluşur. Kayıtlar seviye tespit sınavı değerlendirmesi ile alınır.

    Hazırlık Programında Almanca dersleri 20 kişilik sınıflarda verilir. Sınıflardaki öğrenciler çeşitli ülkelerden gelmektedir. Dil eğitiminin yanısıra öğrencilere oryantasyon çalışması olarak farklı etkinliklere de katılma fırsatı verilir. Bu sayede öğrenciler lisans eğitimine başladıklarında hem Almanca bilgisi olarak hem de kültür ve yaşam tarzı olarak Avusturya’da eğitim almaya hazırlanmış olurlar.

    Her dönemde 3 sınav yapılarak bir sonraki kursa geçilir. Sınavlar öğretmenlerden oluşan bir komite tarafından düzenlenir ve sonuçlandırılır. Her bir sınav için 18 Euro sınav harcı alınır.Hazırlık Programını başarı ile tamamlayan öğrenciler lisans eğitimi alacakları bölüme kayıt yaptırabilirler.

    alptraum ve shevval bunu beğendiler.
  2. Alt 05-20-2009, 13:56 #2
    emras78 Mesajlar: 2
    iyi günler
    avusturya da oturum vızesı onaylandıktan sonra konsolosluk bana red verdi....oturum kartım cıkmıs oturum kartımı turıst vızesı ıle gıtsem teslım alabılırmıyım..

  3. Alt 05-21-2009, 17:52 #3
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    @emras78
    sorunuzu bu başlık altında değilde ayrı bir konu açarak sorarsanız cevap alırsınız.

  4. Alt 06-20-2010, 12:34 #4
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    ben bu sayfayı yeni gördüm bişey sorcaktım yıllık harç falan çok iyi ancak aylık masraf her ne kadar euro cinsinden az da olsa türk parasıyla çok fazla aylık 500 euro demek yıllık 12 bin tl eder yani demek istediğim acaba şu öğrenciler için işler nasıl onu merak ediyordum ne tür iş??

  5. Alt 06-20-2010, 16:55 #5
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28

  6. Alt 10-14-2010, 19:36 #6
    Lingvo Mesajlar: 1
    Lingvo Dil ve İletişim Yabancı Dil Kursları
    Almanya veya Avusturya'da Üniversite Okumayı Planlayan Gençlere Yönelik Yoğunlaştırılmış Almanca Kursu


    Almanca'yı bilmeyen, fakat Almanya veya Avusturya'da okumayı planlayan gençler için düzenlenen bu kursumuzda, başarılı olan kursiyerlerimiz İzmir Goethe Enstitüsü'nün C1 sertifikasını almaya hak kazanacaklardır.Bu sertifikayla ve almış oldukları dil eğitimiyle vakit kaybetmeden hemen yurtdışında üniversite eğitimine başlayabileceklerdir. Haftada 20 ders saati ve toplam 832 ders saati kapsayan bu kurs ile üniversiteye kabul, vize işlemlerinin sonuçlanmasını beklerken geçen zamanı optimal bir şekilde değerlendirmenize olanak sağlayacak ve yurt dışındaki eğitiminize ön hazırlığınızı tamamlamış olarak başlamanıza yardımcı olacaktır.

    Ayrıca Lingvo yurtdışındaki üniversite seçimi,kayıt başvuruları ve vize işlemlerde danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

    Tonguç cad.Nihal apt.N:26/6 Altındağ mah.Antalya
    242 247 98 78

    TRT binası karşı çaprazında

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.