Malzemeler :

* 1 havuç
* 1 patates
* 1 tutam dereotu
* 1 çorba k. tereyağı

Terbiyesi için:

* 1 kase yoÄŸurt
* 1 yumurta sarısı
* yarım limon
* 2 çorba k. un
* tuz, su

Hazırlanışı :

Patatesi ve havucu rendeleyin.Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.Tereyağı eridikten sonra rendelenmiş havucu
ialve edip kavurun.Havuçlar kavrulduktan sonra üzerine rendelenmiş olan patatesi ilave edin.Üzerine sıcak su ilave
edip kaynamaya bırakın.


Terbiyesi için bir karıştırma kabınan 1 kase yoğurdu alın.Üzerine 1 adet yumurta sarısı ilave edin.Limon suyu ekleyin.
2 çorba kaşığı unu ilave edip karıştırın.Üzerine soğuk su ilave edip karıştırın.Daha sonra üzerine sıcak su ekleyip
tencereye terbiyeyi alın.Çorbayı pişrin.Çorba piştikten sonra servis tabağına alın.Çorbanın üzerine ince kıyılmış
dereotu ilave edip servis edin.