Malzeme :

* 1 su b. buğday
* 1 su b. nohut
* Su
* Terbiyesi için:
o 1 kase yoğurt
o 2 çorba k. un
o 1 yumurta
o yarım limon suyu
* Sokareci için:
o 1 soğan
o 1 çorba k. tereyağı
o 100 gr. kavurma
o 2 çorba k. nane

Hazirlanisi :

Tencereye sıcak su koyup üzerine haşlanmış buğday ve nohutu alın. Bu arada terbiyesi için yoğurt,un,yumurta ve limon suyunu karıştırın. Üzerine soğuk su sonra da sıcak su koyup iyice çırpın.Terbiyeyi tencereye karıştıra karıştıra ekleyin. Kaynamaya bırakın. Sokaracı için tevaya tereyağını ve ince kıyım soğanları alıp soteleyin. Üzerine en son doğranmış kavurmayı alın.Kavurma kızarınca altını kapatıp nanesini eklen. Kaynayan çorbanın üzerine döküp altını kapatın.