Malzemeler :

* 2 havuç
* 1 demet ıspanak
* 2 diş sarımsak
* 3 çorba k. un
* 1 çorba k. tereyağı
* 1 su b. et suyu
* sıvıyağ
* su
* tuz




Hazırlanışı :

2 adet havucun kabukalarını soyun ve havuçları rendeleyin.Tencereye tereyağını alın ve eritin .Üzerine rendelenmiş olan havucu ilave edin.Havucun rengi çıkınca üzerine 3 çorba kaşığı unu ilav edin ve üzerine sarımskları ilave edin.

Tencereye 1 su bardağı et suyu ilave Daha sonra sıcak su ilave edin ve kıvamı açın ve pişirmeye devam edin.Çorba kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin.1 demet ıspanağı ince olarak kesin ve ıspanak yapraklarını tencereye ilave edin. Havuç çorbası tekrar kaynadıktan sonr aservis tabağına ilave edin.