Malzemeler :

* 2 patates
* 3 havuç
* 1 soğan
* kereviz
* su

Meyanesi için:

* 1 çorba k. tereyağı
* 2 çorba k. sıvıyağ
* 2 çorba k. un
* soğuk su
* et suyu

Üzeri için:

* Kaşar peyniri rendesi
* kıtır ekmek

Hazırlanışı :

Doğranmış soğanı, havucu, patatesi ve kereviz sapını doğrayarak suda pişmeye bırakın.Sebzeler pişerken meyanesini hazırlayın. Bunun için tencereye sıvıyağı alarak eritin. Üzerine unu ekleyerek kavurun. İlk olarak soğuk su ekleyin. Kıvamı açılınca et suyunu vererek kaynatın.

Sebzeler pişince blender yardımı ile püre haline getirin. Üzerine meyanesini de ekleyerek bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Üzeri için kroton ekmek hazırlayın. Bunun için tost ekmeklerini küp doğrayarak tepsiye alın. Fırında kıtır haline getirin. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.