Malzemeler :

* 2 su b.un
* yarım p.yaşmaya
* yarım çay b.sıvıyağ
* 1 çorba k.yoğurt
* tuz,su

İç harcı için:

* 3 kabak
* 1 tutam dereotu
* 2 yumurta
* 100 gr.kaşar peyniri
* tuz ,karabiber

Hazırlanışı :

Kabaları halka olarak çok ince kesin.Karıştırma kabına kabakları alın.Üzerine tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın. Üzerine tuz ,ortasına 1 çorba kaşığı yoğurt,sıvıyağ,yarım paket yaşmayayı alın.
İlk önce mayayı eritin.Daha sonra üzerine su ilave edin.Unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Derotunu çok ince olarak kesin.Kabakların içine dereotunu ekleyin ve karıştırın. Hamuru 2 parçaya bölün. Yuvarlak bir fırın tepsisi büyüklüğünde hamurları açın. Fırın tesisine 1. hamuru zemine alın.Hamurun üzerine kabakları ilave edin. 2 adet yumurtayı çırpın.Kaşar peyinir rendeleyin. Tepsideki kabakların üzerine çırpılmş yumuranın yarısını ilave edin.Yumurtaların üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.Üzerine kalan kabkaları ilave edin. Kabakların üzerine tekrar yumurta ve kaşar peynir rendesi ilave edin.Diğer kalan hamuru kabakların üzerine kapatın.
Kabaklı böreği fırına vermeden önce kesin.Üzerine çörek otu serpin.Mayalanması için bir süre bekletin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.