Malzemeler :

* 3 yufka

Sosu için:

* 100 gr. margarin
* 1 çay b. su



İç harcı için:

* 250 gr. kavurma
* 2 soğan
* 1 su b. bezelye
* 1 tutam maydanoz
* tuz, karabiber
* sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
* Yumurta sarısı
* çörek otu
* susam


Hazırlanışı :

Talaş böreğnin iç harı için 2 adet soğanı piyaz şeklinde kesin.Tavya sıvıyağı alın.Üzerine soğanları ve 250 gr.kavurmayı ilave edin ve kavurun.Daha sonra üç harcı üzerine bezelye ve ince kesilmiş olan maydanozu ilave edin.Sosu için tavaya 100 gr.margarin ilave edin.Üzerine 1 çay bardağı su ilave edip sosu elde edin.

1.yufkayı zemine sern.Üzerine sosu ilave edin.Daha sonra yufkayı karşılıkı kapatın.Tekrar sosu dökün.Tekrar karşılıklı yufkayı kapatın.Tekrar üzerine sosu sürün.Diğer yufkalarıda aynı şeklide hazırlayın.Daha sonra yufkayı 4 kesin.Kesilen yufkaların içine kavurmalı iç harçtan paylaştırın.Daha sora yufkalrı karşılıklı kapatın e ters çevirip fırın tepsisine dizin.Talaş böreğinin üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine çörek otu ve susam serpin.Önceden ısıtılmış olan 180 dereclik fırında pişirin.