Malzemeler :

* 6 yufka
* 4 yumurta
* 2 su b. süt
* 2 su b. su
* 3 çorba k. tereyağı
* 1 çay b. mısırözü yağı

İç harcı için:

* Van otlu peyniri
* Tulum peyniri


Hazırlanışı :

3 çorba kaşığı tereyağını eritirin.Sosu için bir kaba 4 adet yumurta kırın.Üzerine 2 su bardağı süt,2 su bardağı su,1 çay bardağı sıvıyağ ve eritilmiş olan tereyağını ilave edin.1 adet yufkayı fırın tepsisine alın.2.yufkayı elinizle parçalayın ve sosa batırın ve soslu olan parçalı yufkayı fırın tepsisindeki yufkanın üzerine alın.

Üzerine tekrar sostan dökün.Üzerine van otlu peyniri ilave edin.3 yufkayıda sosa batırın ve fırın tepsisine ilave edin.Üzerine tulum peyniri ilave edin.Üzerine tekrar soslu yufkayı serin.Fırın tepsisine olan yufkanın dışta kalan yufkayı kaparın.Üzerine kalan sosu dökün.Kolay su böreğini yaklaşık 30 dakika bekletin.Daha sonra kolay su böreğini önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.