Malzemeler :

* 4 su b. un
* 1 paket kuru maya
* 1 tatlı k. tuz
* 1 su b . yoğurt
* 1 çay b. sıvıyağ
* Alabildiği kadar su
* Galeta unu

İç harcı için:

* 5 haşlanmış patates
* 2 soğan
*
* 100 gr. Kaşar peyniri
* 1 tutam maydanoz
* Tuz, karabiber
* Sıvıyağ



Arası için:

* Tereyağı


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Üzerine 1 paket kuru maya ilave edin.Unun ortasına 1 çay bardağı sıvıyağ,1 su bardağı yoğurt ve ılık su ilave edin.İlk önce sıvıları karıştırın.Daha sonra unuda karıştırarak hamuru yoğurun.Hamuru bezelere bölün.İç harcı için 2 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanları ilave edin ve kavurun.5 adet patatesi haşlayın.

Patatesleri küp olarak kesin.Kavrulan soğanların üzerine patatesleri ilave edin.Bezeleri merdane ile açın. Bezeleri olabildiğince ince açarak içine iç harçtan koyarak rulo yapın. Gül böreği şeklinde sararak altına galeta unu serpin. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürerek üstüne de galeta unu serpin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.