Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım

Nero Burning Rom 7 Versiyonu; Yıllardır en popüler ve kullanıcı arayüzü en kolay cd yazılım programlarından ve en vazgeçilmez bilgisayar programlarından olan Nero Burning Rom programının son sürümü olan Nero ...



  1. Alt 01-10-2008, 15:29 #1
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Nero Burning Rom 7 Versiyonu;
    Yıllardır en popüler ve kullanıcı arayüzü en kolay cd yazılım programlarından ve en vazgeçilmez bilgisayar programlarından olan Nero Burning Rom programının son sürümü olan Nero 7 yi sizlere tanıtmaya çalışacağım.

    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım

    Yukarıda nero 7 programının kullanıcı arayüzünün ilk açılış menüsünü görüyorsunuz. Uzun yıllar çok popüler olan cd yazıcı programı olan Nero Burning Rom un her zaman daha yeni bir sürümünde nelerle karşılaşacağız, bize yeni neler sunacak diye beklemişizdir. Bu yeni sürümünde bize sunulan yenilikler den; artık tamamen masaüstü ve taşınabilir bilgisayarlarda standart hale gelen Dual Layer cd-dvd yazıcıları destekleyen çift katman dvd yazma gibi özelliklerinin yanında görsel arayüzdede kullanıcıya daha kolay erişim, ve daha kolay kullanım sunması öne çıkan özelliklerden sayılabilir.
    Bu program bize cd - dvd kayıt konusunda hemen hemen her türlü özelliği son sürümüyle bilgisayar kullanıcılarına sunmaktadır.

    Kısaca özetlersek;
    Program Tamamen Türkçe versiyondur, tüm yardım menüleri dahil,
    Birebir cd ve dvd kopyalayabiliriz. (Dolu bir cd dvd yi boş cd ye kopyalama)
    Blu-ray teknolojisi desteği (BD-RE ve BD-R adındaki yeni nesil, 50GB'a kadar verileri destekleyen aygıtlara da yazabilme)
    Mp3 cd si, mp3 dvd si wma cd si yapabilir,
    Audio cd si yapabilir,
    Bilgisayarımızda kayıtlı resimlerden müzik ekleyerek video cd yapabilir,
    Bilgisayarımızdan veya başka bir medyadan boş cd veya dvd ye veri kaydedebilir,
    *özellikle web kameranızdan, kişisel video kameranızdan, veya bilgisayarınızdaki tv kartınızdan sizi hayretler içinde bırakacak birçok video kayıt programlarının sunduğu profesyonel özellirlerinden faydalanarak harika görüntüler yakalayabilir.
    Yakaladığınız bu görüntüleri edit yapabilir efektler, yazılar ekleyebilir, daha önceden başka video aygıtları ile oluşturduğunuz videolar üzerinde türkçe kullanıcı arayüzüyle çok rahatlıkla oynamalar yapabilir,
    Yeniden yazılabilir cd dvd lerinizi silebilir,
    Sürücülerinizin performansını test edebilir,
    Cd lerinize hakira kapaklar yapabilir,
    Hatta ve hatta profesyonel yedekleme yazılımlarının sunduğu özellikleri sunarak bilgisayarınınızın veya harddiskinizin seçtiğiniz bölümlerinin yedeğini alabilirsiniz.

    Kısaca Nero Burning Rom programının son sürümü olan 7 versiyonunu bilgisayarıza hala kurmadıysanız artık mutlaka kurun derim.
    Programın Resimli Tanıtımı;


    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım

    Programın Yurarıdaki resimde görülen bölümünde sık kullanılan cd kayıt seçeneklerindeki hızlı ulaşım arayüzünü görüyorsunuz. Bu bölümde resimde gözüken ikonların işlevlerinin üzerine tıklayarak yapmak istediğiniz işlemi seçebilirsiniz.


    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım


    Yukarıda resimde görünen bölümde birebir cd dvd kopyalama, bilgisayarızda ki veya başka bir medyadaki verilerinizi boş cd dvd lere aktarabilir, ses veri cd si oluşturabilirsiniz.

    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım


    Yukarıdaki bölümde müzik, mp3, vma ve ses cd dvd si oluşturma gibi işlemleri ilgili ikonlara tıklayarak yapabilirsiniz.


    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım

    Yukarıdaki bölümde video cd dvd oluşturma, resimlerinizden sesli video cd dvd oluşturma ve video oluşturma ile ilgili bölüme girebilirsiniz.
    _________________

    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım

    Yukarıdaki bölümde birebir yedekleme ile ilgili bölüme seçmek istediğniz seçeneğe tıklayarak ilgili şlemi başlatabilirsiniz.

    VERİ CD Sİ OLUŞTURMA;
    Programla birebir bilgisayarınızdaki herhangibir dosyayı veriyi cd dvd ye kaydetmek için programın ilk ana penceresinin sol tarafındaki Nero burning rom a tıklayın, aşağıdaki resim karşınıza gelecek,

    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım

    Yukarıdaki pencerede; çoklu ortam diski başlat yazan yer işaretli kalırsa oluşturduğunuz cd veya dvd üzerinde boş alan kalırsa üzerine daha sonradan kayıt yapabilirsiniz, yani cd yi kapatmama seçeneği.
    Çoklu ortam cd ye devam et seçeneği; daha önceden üst seçeneği işaretleyerek oluşturduğunuz cd üzerine kayıt yapabilmek içindir, bu seçeneği işaretlemeniz gerekir.
    Çoklu oturum yok seçeneğini işaretlediğinizde cd kapatılacak cd üzerinde boş yer kalsa bile üzerine kayıt yapılamayacaktır. Resimdeki yeni butonuna tıklayınca aşağıdaki bölüme geçiş yapacaksınız.


    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım


    Burada resmindeki programın en sol penceresinde yeni oluşturacağınız cd - dvd' ye ait bilgiler yer alacak, oluşturacağınız medyaya isterseniz yeni bir ad verin, eklemek istediğiniz dosyaları programın en sağ bölünündeki bilgisayarınızın içerisinden seçerek dosyanın üzerinde mausun sol tuşunu basılı tutup sürükle bırak tekniğiyle oluşturacağınız cd nin bulunduğu en sol pencere üzerine sürükleyerek bırakın.Buraya eklediğiniz dosyalar aşağıdaki durum çubuğunda belirecek, cd nin kapasitesine göre sizi uyaracaktır. Uyarıcı işaret kırmızı olunca cd nin kapasitesini aştığınızı gösterir. Bu durumda program kayıt yapmaya izin vermeyecektir.


    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım

    Son pencereye geldiğinizde aşağıdaki resimde gözüken ilgili ayarlara isterseniz hiç değiştirmeden yazdır butonuna tıklayarak kayıt işlemini başlatabilirsiniz.Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım


    Kayıt işlemi bitince program otomatik olarak cd yi cd romdan çıkaracaktır.

    kalbi kardelen bunu beğendi.
  2. Alt 01-10-2008, 15:30 #2
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28


    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım


    Nero 7 ile Harddisk ve bilgisayarın yedeğini alma;
    Nerobackup fonksiyonu ile de her türlü yedekleme işlemini (harddisk, windows yedekleme, dosya yedekleme işlemlerini de başarı ile yerine getirerek size türkçe arayüzüyle kolay bir geri yükleme seçeneği sunar.


    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım


    NERO 7 İLE VİDEO KAYIT VE EDİT;

    Programın ana menüsünde bulunan fotoğraf ve video bölümünün üstüne gelip video yakala butonuna bastığınızda program bilgisayarınıza takılı video aygıtlarını ararar ve bulur. Burada program bilgisayarınıza takılı olan video aygıtınızı (web camera, video kamera gibi) test ederek en kaliteli ve en uygun görüntü formatını kendisi otomatik olarak ayarlar,aşağıdaki resimde ki iletiye evet ile cevap veriniz.



    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım


    Kamerayı bulup test etme ayarlararı otomatik olarak gerçekleştiğinde karşınıza aşagıdaki menü gelecek


    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım

    Yaptığınız kaydın sesli olması için üstteki menüdeki resim simgesine tıklayarak ses ve mikrofon ayarlarını yapmanız gerekiyor, aynı menüde yakalama şablonu bölümünde yapmak istediğiniz video kaydının hangi formatta olmasını istiyorsanız onu seçebelirsiniz. SVCD, DVD, MPG2, AVİ gibi. Gerekli ayarlamalarıyaptıktan sonra görüntü penceresinin altında bulunan kırmızı renkli kayıt butonuna basarak kaydı başlatıyorsunuz. Görüntü penceresinin altındaki bölümde görüntüyü kaydedeceğiniz yeri seçebiliyorsunuz.

    Standar görüntü ayar yeri belgelerim/nerovision/CapturedVideo dizini içine kaydeder. Yine bu ayardan daha önceki video dosyalarınızı açarak üzerinde edit yapabilirsiniz.
    Ğine üzerinde oynama yaptığınız video dosyalarının kaydedildiği yer ise BelgelerimNeroVisionI mportedVideo" dir.
    Kayıt işlemini stop butonuna tıklayarak bitirdiğinizde aşağıdaki menü karşınıza gelecek burada kaydettiğiniz video nun üzerine tıklayarak ileri butonuna basın,


    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım


    İleri tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki menü gelecek buradaki menülerden kaydettiğiniz videoyu cd ye veya dvd ye istediğiniz formatı seçerek kaydedebilirsiniz.
    __________________

    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım


    Yurarıdaki resimdeki "yakalanan videoyla film yap" butonuna tıkladığınızda video edit bölümene geçeceksiniz. Aşağıdaki resim.


    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım


    Bu menüde sol pencerede kaydettiğiniz video gözükecek, pencerenin altından ileri, dur, tam ekran, ses kayıt, gibi seçenekler size yardımcı oluyor. Hemen bu menünün üstündeki bölümde resim üzerinde kesmek istediğiniz yerin başlanğıç ve bitişini işaretleyerek kes butonuna basıp resimin seçtiğiniz bölümünü kesebiliyorsunuz.
    Filme yazı eklemek istediğinizde menünün sağ üst bölümündeki yazı efekleri bölümüne tıklayın, alt menüdeki seçmek istediğiniz yazı efektini seçerek üzerine çift tıklayın açılan pencerede film üzerinde gözükmesini istediğiniz yazıyı yazınız, aynı işlemi sürükle bırak yöntemi ile de yapabilirsiniz.
    Filme istediğiniz film efekti vermek için yukarıdaki resmin sağ üs bölümündeki video efeklerine tıkladğınızda efekler gözükecek, bu efeklerden eklemek istediğinizi ğine mausla sürükle bırak yöntemi ile filmin üzerine bıraktığınızda seçtiğiniz efekti ekleyecektir. Efektleri filmin uzunluğuna göre konum işaretçigi yardımıyla mausla daraltabilir uzunluğunu ayarlayabilirsiniz.Ği ne bu bölümde yazı ve film efektlerini istediğiniz süreye göre filmin istediğiniz bölümlerine ekleme yapabilirsiniz.
    Yukaradaki resimin sağ üst menüsünün en sağında bulunan bölüne tıklayarak 3D efekt bölümüne geçerek ğine diğer efekt ekleme seçeneklerinde olduğu gibi filminize 3d efekler ekleyebilirsiniz. (Sürükle bırak)
    Yaptığınız video kayıt üzerindeki istediğiniz işlemleri gerçekleştirdikten sonra altta bulunan aktar butonuna basın, karşınıza aşağıdaki menü çıkacak.


    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım

    Yukarıdaki resimde aktarım şablonundan sizce uygun olanını seçtikten sonra (VCD, SVCD, DVD) sağ alt köşedeki aktar butonuna basarak işlemi bitirin. Bu üzerinde edit yaptığınız dosyanın kaydedildiği yer "BelgelerimNeroVision ExportedVideo" dizinidir. Aktarma işlemi bittiğinde aşağıdaki menüde kaydetmek istiğiniz cd veya dvd menüsünü seçin


    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım


    Yukarıdaki resimdeki ileri butonuna tıkladığınızda cd nize kapak oluşturma ile ilgili menü açılacak isterseniz bu bölümde cd nize kapak oluşturarak yazıcınızdan çıktı alabilirsiniz, isterseniz bu bölümleri direkt atlayarak en son penceredeki yaz butonuna basarak cd ye kayıt işlemini başlatarak bitirin.

    Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım


    Başarılar şimdi elinizde kendi oluşturduğunuz harika bir bir video cd - dvd niz var
    alıntıdır.




    ercani, memoli17, kalbi kardelen ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
  3. Alt 08-25-2009, 01:34 #3
    Banned
    sakkara Mesajlar: 3
    süperde link nerde

  4. Alt 08-06-2010, 15:45 #4
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    selam.ark. ya nerodan müzik ses cdsi oluturabiliyorum ama müzik ses dvd oluşturabiliyor muyuz ya.cd ortalama 15 tane parça alıyo.acaba yardımcı olur musun?

  5. Alt 10-13-2010, 18:03 #5
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    yaw audio cd sini nasıl pcye kopyalıycam

  6. Alt 11-19-2010, 20:31 #6
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    nero ile film cd si yapma-Nero Burning Rom 7 Resimli Anlatım

    saolun herşeyi için teşekürler :D

  7. Alt 01-07-2011, 17:25 #7
    Ziyaretci
    eko52 Mesajlar: n/a
    sağol ii anlatım fakat ben bu programı değil nero burn lite 10 kullanıyorum bunla partlar halinde oyun yazabilirmiyim dvdye???

  8. Alt 01-11-2011, 19:36 #8
    Ziyaretci
    eko52 Mesajlar: n/a
    saolun zaten nero burn lite 10 da bunun gibiymiş ve nfs carbonu dvdye partlar halinde yazdım ama bi yanlışlık yapıp 1dvdye sığıcak oyunu 2 dvdye attım

    EmEğE sAyGı!!

  9. Alt 03-24-2011, 23:01 #9
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    saolasın kardeş

  10. Alt 03-27-2011, 23:09 #10
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    okadar site gezdim en güzel anlatım buydu eline emeğine sağlık

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.