MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Yazılı ve Görsel Anlatımlar (https://www.muhakeme.net/forum/yazili-ve-gorsel-anlatimlar/)
-   -   winamptan radyo yayını yapmak (https://www.muhakeme.net/forum/yazili-ve-gorsel-anlatimlar/1511-winamptan-radyo-yayini-yapmak.html)

alptraum 01-24-2008 01:01

winamptan radyo yayını yapmak
 

Öncelikle bu gibi arac ve gereclerin ayarindan daha önemli radyo sunucusu ayarlamanizdir ve biz muhakeme.net olarak size bu imkani veriyoruz. Tüm ayarlarinizi kolaylastiracak ve siz bilgisayar basinda olmasanizda sunucumuz üzerindne istediginiz müzigi calabileceksiniz. Ilgili konuyu okumak icin lütfen asagidaki linke tiklayiniz ;

Link : http://www.muhakeme.net/internette-r...ni-t83797.html

öncelikle http://www.shoutcast.com/downloads/s...2b-windows.exe linkinden plugini inidiriyorsunuz Yukardaki programı indirdikten ve kurduktan sonra Winamp’ı açıyoruz. Ctrl + P kısayolunu kullanarak Özellikler ( Preferences ) bölümüne giriyoruz. Karşımıza gelen özellikleri bölümünün sol tarafındaki menüsünden Plug-ins bölümünün altındaki DSP/Effect kısmına giriyoruz .. daha sonrada resimlerdeki gibi yapıyorsunuz....


http://www.muhakeme.net/forum/forumr...adyo1JPG-1.jpg

DSP/Effect bölümünden (none)‘nin altındaki Nullsoft SHOJT cast Source DSP v1.8.2b seçeneğini seçiyoruz. Karşımıza radyo yayını için ayarlarını yapacağımız asıl bölüm gelecek.

http://www.muhakeme.net/forum/forumr...adyo2JPG-1.jpg

Gelen SHOUTcast Source programında yukarda 4 tane menu var. Main - Output - Encoder - Input . Bizim kullanacağımız bölümler Output ve Input . İlk önce Output bölümüne giriyoruz.

http://www.muhakeme.net/forum/forumr...adyo3JPG-1.jpg

Burda Connection ve Yellowpages olmak üzere iki bölüm daha var. Connection bölümünden adres, port ve şifre ayarını, Yellowpages bölümünden de görünüm ayarlarını yapacağız. İlk önce Address yazan bölüme IP adresini yazıyoruz. Daha sonra radyo yayın portunu Port kısmına ve yayın şifresini Password kısmına yazıyoruz. Şimdi sıra geldi Yellowpages bölümüne.

http://www.muhakeme.net/forum/forumr...adyo4JPG-1.jpg


Yellowpages bölümünde Description kısmına yayın adını ya da radyo adını ( Örn. Ekşi FM ), ve diğer kısımlara da URL, ICQ, AIM gibi bilgileri giriyorsunuz. Bu bölümde önemli olan Description kısmı, diğer yerleri değiştirmeseniz de olur. Encoder ana menüsünde değişiklik yapmanıza gerek yok.

http://www.muhakeme.net/forum/forumr...adyo5JPG-1.jpg

Sıra geldi İnput menüsüne. Bu bölümde Input Device yazan kısımda iki seçenek var. Bunlar Winamp(Recommended) ve Soundcard Input. Normal mp3 çalarken, yani mikrofondan konuşma yapmadığımız zaman Winamp(Recommended) seçeneğini, eğer konuşma yapacaksak Soundcard Input seçeneğini seçeceğiz.


http://www.muhakeme.net/forum/forumr...adyo6JPG-1.jpg
Soundcard Input seçeneğini seçtikten sonra alt tarafta açılan butonlardan Push to Talk butonuna bastıktan konuşmamızı yapacağız. Fakat unutmamamız gereken konuşa bittikten sonra yukardaki seçeneklerden Input Device kısmını Winamp(Recommended) olarak değiştirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde yayına giden ses kalitesi düşecektir.

http://www.muhakeme.net/forum/forumr...adyo7JPG-1.jpg


Yukarda anlatılanları anladıysanız artık yayına başlıyabilirsiniz. Output - Connectionbölümüne geri dönüyoruz. Ayarları son kez kontrol ettikten sonra yukardaki Connect tuşuna basıyoruz. Eğer ayarlarınız doğruysa yayına giriş yapacaksınız ve Status kısmında gönderilen byte sayısı artmaya başlıyacak.

http://www.muhakeme.net/forum/forumr...1/radyo8-1.jpg

Yayına giriş yaptıktan sonra winampınızdaki playlistinizden mp3′lerinizi çalmaya başlıyabilirsiniz ..

Misafir 10-13-2010 19:34

--->: winamptan radyo yayını yapmak
 

Aynen yapıyorum ve güzel çalışıyor. Tek sorun sound card seçeneğinde sesin kötü çıkması. müzik kaliteli bir şekilde çalarken mikrofon ile birşeyler söylemenmiyor. ayarı değiştirince hem müzik atlıyor hemde bozuk bir ses çıkıyor. bunun bir çaresi yokmu?

Misafir 11-14-2010 12:15

--->: winamptan radyo yayını yapmak
 

ya ben yayına başladım ama başka kişilerde dinlemek istiyor. ne yapacağım ? şu an winampten bi' tek ben dinliyorum ???

alptraum 03-20-2011 03:14

--->: winamptan radyo yayını yapmak
 

Winamptan radyo yayini yapmak isteyen kisiler konu icerisine eklenmis ilk linkten konuyu okuyup bize ulasabilirler.

Misafir 10-20-2012 22:35

→ winamptan radyo yayını yapmak
 

winamp eklentisini kuramıyorum dj programını


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:03 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük