Trabzonlu mucitten ağrılara iyi gelen makine   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 03-20-2013 (16:41)   Son Mesaj: 03-20-2013 (16:41)    Cevap: 0    Gösterim: 927  

    03-20-2013

    Trabzonlu mucitten ağrılara iyi gelen makine

    Trabzonlu mucitten ağrılara iyi gelen makine
    Trabzonlu mucitten ağrılara iyi gelen makine

    Almanya'dan emekli olan Trabzonlu makine teknolojisi uzmanı mucit vatandaş bir yıllık bir uğraşının ardından; sırt, bel ve bacak bölgesindeki ağrılara iyi gelen makine icat etti.

    Almanya'dan emekli olan Trabzonlu makine teknolojisi uzmanı mucit vatandaş bir yıllık bir uğraşının ardından; sırt, bel ve bacak bölgesindeki ağrılara iyi gelen makine icat etti. Cihazın bilim adamları tarafından test edilmesini isteyen 65 yaşındaki mucit vatandaş, Türkiye'de beklediği ilgiyi görmemesi halinde cihazını Almanya'ya götüreceğini söyledi.

    1970'de Almanya'ya giden Trabzonlu Seyfullah Yıldız (65), burada makine teknolojileri üzerine meslek yüksekokulu bitirerek uzun yıllar bu sektörde proje üretti. Emekliliğini memleketi Trabzon'da geçiren Yıldız, babasının vefatının ardından insan vücudundaki ağrı ve sızıları bir tür terapi yöntemiyle tedavi edecek makine yapmaya karar verdi. Hazırladığı projeyi bazı bilim adamlarına da gösteren Yıldız, onlardan da 'yapın bir görelim' önerisi üzerine harekete geçti. Atölyeye çevirdiği evinin bir odasında çalışmaya başlayan Yıldız, 11 aylık bir çalışmanın ardından henüz bir isim vermediği, buhar ve elektromanyetik dalgalarla ağrı ve sızıların tedavi edilmesinde kullanılabileceğini savunduğu cihazı yaptı. Yıldız'ın yaptığı cihaz, kompresör, filtre kutuları, elektronik devre ile üzerinde bakırdan yapılmış elektro mıknatıslardan ve bel, diz kapağı ve baldıra takılan parçalardan oluşuyor. Yıldız'ın iddiasına göre, kompresörden gelen hava filtre kutularında temizlenerek, buraya konacak ilaçlı su kutuları içerisindeki rezistanslar vasıtasıyla ısıtılıyor. Isınan sudan çıkan buhar borular vasıtasıyla hastanın sırtına, dizine ve bacağına takılan cihaza gidiyor ve vücuda buhar şeklinde püskürtülüyor. Aynı cihaz üzerindeki elektro mıknatıslara hastanın durumuna göre 8 ila 29 watt arası elektrik veriliyor. Oluşturulan vakum ve elektro dalgalarla da hem vücuda masaj yapıldığı gibi hem de kılcal damarlarda ve deri altında biriken yağlar eritilerek kan akışı hızlandırılıyor. Sonuçta da sırttaki bel ağrıları, bacaklardaki romatizmal ağrılar ve dizde varsa menüsküs tedavi ediliyor.

    Seyfullah Yıldız, yaptığı cihazın uzman bilim adamları tarafından incelenip test edilmesini istiyor. Girişimci bir insan olarak yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ardından ortaya bir eser koyduğunu anlatan Yılmaz, tamamını kendi imkanlarıyla yaptığı cihaz için 8-9 bin lira harcadığına vurgu yapıyor. Cihazın bel, diz ve bacaklardaki ağrılar ile fizik tedavi gören hastalarda kullanılabileceğini savunan Yıldız, yine de temkinli konuyor: "Ben makine uzmanıyım, doktor değilim. Aklıma geldi ve uzun uğraşlar sonucu bir eser yaptım. İsteğim ilgili bilim adamları tarafından bu cihazın incelenmesi ve uygun görüldüğü taktirde test edilmesi. Belki gerçekten benin öngördüğüm gibi faydalı olabilir veya hiçbir işe de yaramayabilir. Ama bunun için ilgililerin cihazımı incelemesini istiyorum." dedi.

    Cihazla ilgili Türkiye ve Almanya'da üniversitelerden bazı hocalarla da görüştüğünü anlatan Yıldız, Türkiye'de gerekli ilgiyi görmediği taktirde inceletmek için cihazı Almanya'ya götüreceğini ifade etti.

    Kaynak: CİHAN





    Trabzonlu mucitten ağrılara iyi gelen makine Yorumları