Türkler ayda bir Amerikalılar yılda bir deÄŸiÅŸtiriyor   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 03-13-2013 (16:43)   Son Mesaj: 03-13-2013 (16:43)    Cevap: 0    Gösterim: 580  

    03-13-2013

    Türkler ayda bir Amerikalılar yılda bir değiştiriyor

    Türkler ayda bir Amerikalılar yılda bir değiştiriyor
    Türkler ayda bir Amerikalılar yılda bir değiştiriyor

    ESET'in Türkiye'de yaptığı ankete göre, bilgisayar kullanıcılarının yüzde 38'i şifrelerini ayda bir kez değiştiriyor. Aynı araştırmayı ABD'de yapan ESET ilginç sonuçlara ulaştı.

    ESET'in Türkiye'de yaptığı ankete göre, bilgisayar kullanıcılarının yüzde 38'i şifrelerini ayda bir kez değiştiriyor. Aynı araştırmayı ABD'de yapan ESET ilginç sonuçlara ulaştı. Buna göre, ABD'li kullanıcıların büyük çoğunluğunun yılda yalnız bir kez şifrelerini değiştirdiği ortaya çıktı.

    ESET Türkiye, facebook sayfasında dijital işlemlerde kullanılan şifreleri değiştirme sıklığı ile ilgili bir anket düzenledi. 2013 Şubat ayı içinde gerçekleştirilen ve 698 kişinin katıldığı ankette ilginç veriler ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 38'i, şifrelerini ayda bir değiştirdiğini belirtirken, yüzde 18'i altı ayda bir, yüzde 14'ü ise yılda bir kez şifrelerini değiştirdiğini belirtti.

    ABD'DE ÇOĞUNLUK YILDA BİR KEZ ŞİFRE DEĞİŞTİRİYOR

    Benzer bir anket, ESET Kuzey Amerika ofisi tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde de yapıldı. Buradaki sonuçlara göre, katılımcıların yüzde 46'sı şifrelerini yılda bir kez değiştiriyor. Kullanıcıların yüzde 31'i altı ayda bir, yüzde 8'i ise ayda bir değişiklik yaptığını paylaştı. Yüzde 16'sı ise hiç şifre değişikliği yapmadığını bildirdi.

    'TÜRK KULLANICISI İKİ AYRI UÇTA'

    Türkiye'deki araştırmada, şifrelerini ayda bir değiştiren büyük bir çoğunluk bulunmasına rağmen kullanıcıların yüzde 30'unun ise şifrelerini hiç değiştirmediği anlaşıldı. ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, bu durumun, Türk kullanıcısının dijital dünyada iki ayrı uçta hareket ettiğinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

    "Biz ya hızlı değiştiriyoruz ya hiç değiştirmiyoruz." diyen ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, bilgisayar kullanıcılarının, en azından 6 ayda bir şifrelerini değiştirmesinin uygun bir zamanlama olacağı tavsiyesinde bulundu. Akkoyunlu, şöyle dedi: "İnternette farklı ve uzun parolalar oluşturmak ve bunları düzenli değiştirmek zorunda kalmak, bilgisayar kullanıcıları açısından sıkıntılı görünebilir ancak bunun bir alışkanlık haline gelmesi çok önemli. Çünkü parola hırsızlığı, şifre kırma ve parola tahmin etme, IT alanının halen en ciddi tehditleri arasında yer alıyor."

    Â*

    Kaynak: CÄ°HAN





    Türkler ayda bir Amerikalılar yılda bir değiştiriyor Yorumları