DoÄŸayı hem teknoloji yok ediyor hem de...   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 03-13-2013 (16:39)   Son Mesaj: 03-13-2013 (16:39)    Cevap: 0    Gösterim: 555  

    03-13-2013

    Doğayı hem teknoloji yok ediyor hem de...

    Doğayı hem teknoloji yok ediyor hem de...
    Doğayı hem teknoloji yok ediyor hem de...

    Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Kulübü tarafından düzenlenen Yeşil Sektör Günlerinde doğayı yok etme aşamasına gelmiş teknolojinin, günümüzde doğayı kurtaracak bir araç olarak kullanılabileceği konuşuldu.

    Yıldız Teknik Ãœniversitesi Çevre Kulübü tarafından düzenlenen YeÅŸil Sektör Günlerinde doÄŸayı yok etme aÅŸamasına gelmiÅŸ teknolojinin, günümüzde doÄŸayı kurtaracak bir araç olarak kullanılabileceÄŸi konuÅŸuldu. Yıldız Teknik Ãœniversitesi (YTÃœ) çevre ve enerji konusunda önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu sene 2.'si düzenlenen YeÅŸil Sektör Seminer Günleri ile çevre ve enerji konularını gündemine alan, Yıldız Teknik Ãœniversitesi Çevre Kulübü, sektörün önemli firma ve isimlerinin çevreci yaklaşımlarını, öğrenciler ile buluÅŸturdu.Â*

    MSG Enerji, Polsa Enerji, Escon, Mavi Consultants, Anadolu Cam, Bosch, Honda, Abdi İbrahim, Varyap, İstanbul Kalkınma Ajansı, Halkalı Kağıt, Akçansa, Çevko, İzaydaş, Exitcom gibi firmaları ve Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Ekoiq Dergisi Editörü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Müdürü gibi katılımcılarla gerçekleşen Yeşil Sektör Günleri, ?Sektörün devlerinden çevreci yaklaşımlar? sloganıyla ilgi odağı haline geldi.

    Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, yenilenebilir bir çevre ve enerji kaynakları ile geri dönüşümlü atıklar konusunda herkesin birey olarak sorumluluklarının olduğunu hatırlattı. Özellikle Çevre Mühendislerinin bu konularda önemli konumda olduğunun altını çizen Mustafa Öztürk, bu gibi etkinliklerin devamlılık sağlaması gerektiğini belirtti.

    Etkinliğin beklediklerinden çok daha fazla ilgi gördüğünü ifade eden YTÜ Çevre Kulübü Başkanı Tuğçe Boztaş, gerek sektör temsilcileri, gerekse öğrencilerin çevre konularına dair ilgisinin sevindirici olduğunu söyledi. Boztaş, 2014'ün Mart ayında gerçekleşecek bir sonraki etkinlikte çıtayı daha da yükselteceklerini ifade ederken ?etkinlikte en dikkat çeken unsur, doğayı yok etme aşamasına gelmiş teknolojinin, günümüzde doğayı kurtaracak bir araç olarak kullanılabileceğinin benimsenmesi olmuştur? dedi.





    Doğayı hem teknoloji yok ediyor hem de... Yorumları