Apple Türkiye'de mağaza açıyor   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-13-2013 (16:39)   Son Mesaj: 02-13-2013 (16:39)    Cevap: 0    Gösterim: 554  

    02-13-2013

    Apple Türkiye'de mağaza açıyor

    Apple Türkiye'de mağaza açıyor
    Apple Türkiye'de mağaza açıyor

    Dün gerçekleştirilen Goldman Sachs Teknoloji ve Internet konferansında konuşma yapan Apple CEO'su Tim Cook, Türkiye'nin ilk Apple Mağazasının açılacağını söyledi ve bu konudaki dedikodulara son noktayı koymuş oldu.

    Dün gerçekleştirilen Goldman Sachs Teknoloji ve Internet konferansında konuşma yapan Apple CEO'su Tim Cook, Türkiye'nin ilk Apple Mağazasının açılacağını söyledi ve bu konudaki dedikodulara son noktayı koymuş oldu. Apple mağazalarının sıradan bir mağazadan çok öte bir şekilde konumlandırıldığını dile getiren Tim Cook; bu mağazaların Apple'ın kullanıcı topluluğu için çok büyük anlamı olduğunu söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti: ‘'Mağaza kelimesinin bu yapıların anlamını ifade etmekte yeterli olduğundan emin değilim. Onlar Apple'ın yüzü. İnsanlara Apple'ı sorduğumuzda akıllarında canlanan Cupertino'daki merkez ofisi değil, Apple'ın mağazaları oluyor.''

    Bir Apple mağazası yılda ortalama 50 milyon dolar ciro getiriyor

    Geçtiğimiz çeyrek (Q1-2013) her bir mağaza Apple'a ortalama 1.25 milyon dolar ciro getirmiş ve mağazalardan toplam 6,44 milyar dolar gelir elde edilmiş. Cook, bir Apple mağazasının yılda ortalama 50 milyon dolar ciro getirdiğinin de altını çizdi. Apple mağazaları son 3 ayda toplam 120 milyon ziyaretçiye kapılarını açmış, bu her hafta ortalama 10 milyon kişi demek.

    Apple'ın değeri 400 milyar dolar

    400 milyar dolarla dünyanın en değerli şirketi haline gelen Apple'ın kasasında 97 milyar dolar bulunuyor. 400 milyar adet fatura ABD'nin yüzde 42'sini kaplayabilir. Apple, kasasındaki nakit parayla 8 AB ülkesinin kamu borçlarını ödeyebilir. Bu ülkeler; Slovakya, Litvanya, Bulgaristan, Lüksemburg, Litvanya, Kıbrıs, Malta ve Estonya)





    Apple Türkiye'de mağaza açıyor Yorumları