Facebook her adımınızı takip edecek!   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 02-06-2013 (16:40)   Son Mesaj: 02-06-2013 (16:40)    Cevap: 0    Gösterim: 609  

    02-06-2013

    Facebook her adımınızı takip edecek!

    Facebook her adımınızı takip edecek!
    Facebook her adımınızı takip edecek!

    Sosyal ağ devi Facebook kullanıcılarının üzerinden reklam geliri elde etme işini bir adım öteye taşımaya hazırlanıyor. Facebook gözünü bu kez mobil kullanıcılara dikmiş gibi duruyor.

    Sosyal ağ devi Facebook kullanıcılarının üzerinden reklam geliri elde etme işini bir adım öteye taşımaya hazırlanıyor. Facebook gözünü bu kez mobil kullanıcılara dikmiş gibi duruyor. Fuat Öner'in haberi

    Zaten kullanıcılarının bir çok adımını takip eden Facebook bu sefer de GPS konum verilerini kullanarak, bunu reklam gelirine dönüştürmeyi hedefliyor olabilir.

    Son yıllarda mobil kullanıcılar arasında popüler olan Foursquare tarzı bir uygulama üzerinde çalışan Facebook'un uygulamayı Mart ayı sonunda kullanıma sunması bekleniyor. Ancak kullanıcı sözleşmesi, Facebook'a bu GPS konum verilerini kullanma hakkı veriyor. Facebook bu durumu lehine çevirerek kullanıcıların konumları ve günlük alışkanlıklarına dayalı reklamlar satarak bunu gelirine dönüştürebilileceği iddia edildi.

    Facebook bu yeni adımı tüketiciler ve gizlilik savunucuları tarafından öfkeyle karşılanacak gibi duruyor.

    Â*

    Â*

    Kaynak: Haber7





    Facebook her adımınızı takip edecek! Yorumları