BTK'dan IMEI kayıt iÅŸlemlerine iliÅŸkin karar   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 01-23-2013 (17:43)   Son Mesaj: 01-23-2013 (17:43)    Cevap: 0    Gösterim: 613  

    01-23-2013

    BTK'dan IMEI kayıt işlemlerine ilişkin karar

    BTK'dan IMEI kayıt işlemlerine ilişkin karar
    BTK'dan IMEI kayıt işlemlerine ilişkin karar

    Kurul, sisteme girilen bilgiler ile abone kayıt merkezleri tarafından gönderilen belgelerin tutarlılığının olup olmadığının kontrol edilmesi, eksik ve yanlış başvuru kayıtlarının iptal edilmesine karar verdi.

    Kurul, sisteme girilen bilgiler ile abone kayıt merkezleri tarafından gönderilen belgelerin tutarlılığının olup olmadığının kontrol edilmesi, eksik ve yanlış baÅŸvuru kayıtlarının iptal edilmesine karar verdi. Bilgi Teknoloji ve Ä°letiÅŸim Kurulu, IMEI (Uluslararası Mobil Cihaz Kodu-International Mobile Equipment Identity) kayıt iÅŸlemleri ile ilgili olarak, sisteme girilen bilgiler ile abone kayıt merkezleri tarafından gönderilen belgelerin tutarlılığının olup olmadığının kontrol edilmesi, eksik ve yanlış baÅŸvuru kayıtlarının iptal edilmesine karar verdi. Â*

    ''IMEI Kayıt İşlemlerine İlişkin Mobil Telefon İşletmecilerine Yükümlülük Getirilmesi''ne ilişkin kurul kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) internet sitesinde yayımlandı.

    Buna göre, Kurul, mobil telefon iÅŸletmecilerinin abone kayıt merkezleri aracılığı ile Mobil Cihaz Kayıt Sistemi'ne (MCKS) giriÅŸi yapılan kayıt baÅŸvurularına iliÅŸkin olarak mobil telefon iÅŸletmecileri tarafından gerekli kontrollerin yapılması amacıyla kuruma gönderilen evrak üzerinde ''Abone Kayıt Merkezi'' ve ''aslı gibidir'' kaÅŸelerinin olup olmadığı ile ilgili kayıt merkezinin açık adres ve iletiÅŸim bilgilerinin bulunup bulunmadığının kontrol edilmesini kararlaÅŸtırdı. Â*

    Kurul ayrıca, sisteme girilen bilgiler ile abone kayıt merkezleri tarafından gönderilen belgelerin tutarlılığının olup olmadığının kontrol edilmesi, eksik ve yanlış başvuru kayıtlarının iptal edilmesine karar verdi.

    Kayıt işlemleri sırasında alınan evrakların en geç kayıt tarihini takip eden ay sonuna kadar BTK'ya gönderilmesini da karara bağlayan Kurul, sisteme bilgileri girdiği halde, belgeleri göndermeyen, kasıtlı bir şekilde eksik ve yanlış bilgi gönderen abone kayıt merkezlerine yönelik gerekli tedbirlerin alınması ve alınan tedbirlerin 3 aylık raporlar halinde BTK'ya sunulmasını kararlaştırdı.

    Kurul, mevzuata ve hukuka aykırı işlemlerin tesis edilmemesini temin etmek amacıyla, kayıt işlemlerinde kullanılan internet işlem ağının güvenliğini sağlayacak biçimde işletmeciler tarafından gerekli tedbirlerin alınmasını da hükme bağladı.

    AA





    BTK'dan IMEI kayıt işlemlerine ilişkin karar Yorumları