Mars'a yerleşecek gönüllüler aranıyor   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 01-09-2013 (16:43)   Son Mesaj: 01-09-2013 (16:43)    Cevap: 0    Gösterim: 586  

    01-09-2013

    Mars'a yerleşecek gönüllüler aranıyor

    Mars'a yerleşecek gönüllüler aranıyor
    Mars'a yerleşecek gönüllüler aranıyor

    Merkezi Hollanda'da bulunan "Mars One" örgütü, 2023'te Mars'ta kurmayı planladığı koloni için astronot aramaya başladı.

    Merkezi Hollanda'da bulunan "Mars One" örgütü, 2023'te Mars'ta kurmayı planladığı koloni için astronot aramaya başladı. Kar amacı gütmeyen örgüt, 18 yaşından büyük, meraklı, yaratıcı, güçlüklerin üstesinden gelebilecek, kolay uyum sağlayabilen, çevresindekilerle sağlıklı ilişkiler kurabilen isteklilerin Mars'ta yaşamak için başvuruda bulunabileceğini söyledi.

    Eleme süreci, 2013'ün ilk yarısında başlayacak ve mali kaynak oluşturmak için reality şov olarak televizyondan yayınlanacak.

    March One Halkla İlişkiler Müdürü Suzanne Flinkenflögel, şimdiden binden fazla başvuru aldıklarını söyledi.

    Seçilmeyi başaran adaylar, dörder kişilik gruplara ayrılacak. Kızıl gezegene Nisan 2023'te gidecek ilk ekip, halk oylaması ile belirlenecek.

    En az 6 grubun, Eylül 2023'de Mars'a gidip yerleşmesi öngörülüyor. Daha sonra iki yıllık aralarla Mars'a ekipler gönderilmeye devam edilecek. Sadece ilk ekibin Mars'a gönderilmesi 6 milyar dolara mal olacak.

    Astronotlar, Mars'a yerleşmeden önce 8 yıllık eğitimden geçirilecek. Kısıtlı hareket alanında yaşamayı öğrenecek astronotlar, elektronik araçların tamiri ve tıbbi müdahaleler konusunda da eğitim görecek.

    Mars One, 2016'dan itibaren Mars'a uydular, yaşam üniteleri, araçlar, yedek parçalar göndermeye başlayacak.

    -Geri dönüşü olmayan yolculuk-

    Başvuruda bulunacaklar için önemli bir koşul bulunuyor. Astronotlar, dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkacak. Mars'a gitmeyi kabul edenler, bir daha dönmemek üzere Dünya'ya veda edecekler.

    Mars One ekibinden Nobel ödüllü fizikçi Gerard't Hooft, projenin son derece heyecan verici olduğunu ve insanoğlunun geleceği için büyük önem taşıdığını söyledi.

    Mars One kurucularından Bas Landorp ise proje için mali kaynak yaratabilmek amacıyla şimdiye kadar düzenlenmiş en büyük medya kampanyasını yapacaklarını söyledi. Tüm hazırlıkların televizyondan yayınlanacağına dikkati çeken Landorp, büyük şirketlerden reklam alacaklarını da belirtti.

    Kaynak: AA





    Mars'a yerleşecek gönüllüler aranıyor Yorumları