Uçaktaki patateslerin sırrı   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 12-26-2012 (15:39)   Son Mesaj: 12-26-2012 (15:39)    Cevap: 0    Gösterim: 787  

    12-26-2012

    Uçaktaki patateslerin sırrı

    Uçaktaki patateslerin sırrı
    Uçaktaki patateslerin sırrı

    Boeing, internet ve bir uçak dolusu patates... Bir araya gelmez denilen üçlü, aynı haberde birleşti!

    Boeing, internet ve bir uçak dolusu patates... Bir araya gelmez denilen üçlü, aynı haberde birleşti! Ev ve iş yerlerinde sıklıkla kullanılan kablosuz ağ teknolojisi artık uçaklara da taşınmış durumda. Ancak söz konusu teknolojinin tam anlamıyla test edilmesi için birçok ayrıntılı işleme tabi tutulması gerekiyor. Ünlü havayolu şirketi Boeing'in bu uğurda kullandığı yöntem ise oldukça ilgi çekici.

    Boeing, kablosuz ağ sinyallerinin uçak içindeki dağılışını ve diğer sinyallerle olan etkileşimini ölçebilmek için yaklaşık 10 ton patates kullandı. Şirketin bu yönteme başvurmasının sebebi ise oldukça mantıklı görünüyor. Boeing, sebzelerin sinyallere olan duyarlılığını insaninkilerden pek farklı olmadığını saptamış. Üstelik bir test için insanları saatlerce alıkoymaktansa, bunu patateslerle yaparak zamandan da tasarruf etmiş.

    Åžirketin deney ve deÄŸerlendirme baÅŸkanıÂ*Dennis O'Donoghue, her ÅŸeyi yolcuların güvenliÄŸini düşünerek tasarladıklarını belirtti: "Boeing yolcularının daha rahat ve güvenli bir ÅŸekilde seyehat edebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Daha iyi bir uçuÅŸ deneyimi için baÅŸvurduÄŸumuz bu son yenilikçi yöntem de bunun bir göstergesi."

    Kaynak: chip.com.tr





    Uçaktaki patateslerin sırrı Yorumları