Zuckerberg'den zenginleri utandıracak bağış   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 12-19-2012 (16:42)   Son Mesaj: 12-19-2012 (16:42)    Cevap: 0    Gösterim: 539  

    12-19-2012

    Zuckerberg'den zenginleri utandıracak bağış

    Zuckerberg'den zenginleri utandıracak bağış
    Zuckerberg'den zenginleri utandıracak bağış

    Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, hayırseverleri kıskandıracak bir bağışta bulundu. 28 yaşındaki CEO, Silikon Vadisi Toplum Vakfı'na 498.8 milyon dolar bağış yaptı.

    Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, hayırseverleri kıskandıracak bir bağışta bulundu. 28 yaşındaki CEO, Silikon Vadisi Toplum Vakfı'na 498.8 milyon dolar bağış yaptı. Dünyanın en büyük sosyal medya ağının patronu olan Zuckerberg, dün yaptığı açıklamayla Facebook'un 18 milyon hissesini sağlık ve eğitim alanında faaliyet gösteren vakıfa ybağışlayacağını belirtti. Söz konusu hisselerin toplam değeri yaklaşık 500 milyon dolara denk geliyor.

    Zuckerberg, bağış açıklamasını Facebook sayfasından yaptı. Genç CEO, "İki yıl önce Priscilla (eşi) ve ben 'The Giving Pledge' kampanyasına imza atarak kazandığımız paranın büyük kısmını bağışlayacağımızı beyan ettik... Newark'ya eğitim için yaptığımız ilk bağıştan büyük gurur duyuyoruz... Bugün, yeni projelerin temelinin atılmasında yardımcı olmak için Facebook'un 18 milyon hissesini bağışlıyoruz" dedi.

    Zuckerberg, 2010 yılında New Jersey kentinin başkenti Newark'a devlet okullarında harcanması için 100 milyon dolar bağışta bulunmuştu.

    'The Giving Pledge' kampanyası, ABD vatandaşı zenginlerin bağış yapmalarını artırmak amacıyla başlatılan bir proje olarak biliniyor.





    Zuckerberg'den zenginleri utandıracak bağış Yorumları