Van'da Teknokent kuruluyor   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 12-12-2012 (15:42)   Son Mesaj: 12-12-2012 (15:42)    Cevap: 0    Gösterim: 677  

    12-12-2012

    Van'da Teknokent kuruluyor

    Van'da Teknokent kuruluyor
    Van'da Teknokent kuruluyor

    Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından hazırlanan, ''Van Teknokent Projesi'', Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca kabul edildi.

    Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından hazırlanan, ''Van Teknokent Projesi'', Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca kabul edildi. YYÜ'nün, 2 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü Teknokent Projesi'nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yasaya uygun bulunup, kabul edilmesinin ardından bir araya gelen proje ortakları, esas sözleşmenin imzalanmasına karar verdi.

    YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Teknokent Projesi'nin Van için son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

    Sözleşmeyi imzaladıktan sonra projeyi uygulayacaklarını belirten Battal, şöyle konuştu:
    ''Bundan iki hafta önce Bilim Sanayi ve Teknoloi Bakanlığı'nın yaptığı bir toplantıya katılmıştık. O toplantıda özellikle 'üniversitelerle sanayi işbirliğinde neler yapılmalı' konusu tartışıldı. O toplantıda, sanayiciler, işadamları ve üniversite olarak doğru yolda olduğumuzu gördük. Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığımız teknokentin artık sonuna gelmiş bulunmaktayız. Hızlı bir şekilde teknokentin kuruluşunu gerçekleştireceğiz. Ar-Ge çalışmalarıyla Van'ın geleceğine önemli katkılar sunacağımızı ümit ediyorum. Bu projenin sermaye, bilim, bakanlığın ortaya koyduğu teşvikler ve istihdam edilecek halk olmak üzere, dört ayağı olacak. Sanayicinin elini güçlendirecek bu projeyle, Ar-Ge kapsamında üretilen ürünlerde vergi indirimi gibi kolaylıklar söz konusu olabilecek. Yatırım adına yer sorunu yaşandığı zaman teknokentlerin yer açması ve üretime katkı sağlaması da mümkün olacak. Ülkemizin geleceğine dair yatırım, üretim ve sanayi sürecinin iyi noktalara gelmesi adına, teknokentler vazgeçilmezdir. Biz de bu adımı Van'da atıyoruz, hayırlı olsun.''

    Projenin paydaşlarından Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan da bu çalışmanın Van'da sanayileşme sürecinde yeni bir kapıyı aralayacağını ümit ettiğini söyledi.

    Hakan, ''Eminim burada yapılacak Ar-Ge çalışmalarıyla sanayide biraz daha katma değeri yüksek ürünler üretme, biraz daha toplumsallaşma ve potansiyelleri değerlendirmede, ciddi fırsat yakalanmış olacak'' diye konuştu.

    Rektör Battal'ın başkanlık ettiği toplantıya, Teknokent ortakları Özel İdare Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, VESOB Başkanı Faruk Alpaslan, VATBO Başkanı Feridun Irak, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, İŞGEM Müdürü Mahmut Gedik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Van İl Müdürü Yrd. Doç. Ahmet Can, Teknokent Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş katıldı.

    Kaynak: AA





    Van'da Teknokent kuruluyor Yorumları