Windows Yüklü Bilgisayar Satışları Azalıyor!   Konuyu açan: iremcan   İlk Mesaj: 12-01-2012 (21:21)   Son Mesaj: 12-01-2012 (21:21)    Cevap: 0    Gösterim: 595  

    12-01-2012

    Windows Yüklü Bilgisayar Satışları Azalıyor!

    Windows Yüklü Bilgisayar Satışları Azalıyor!
    Windows 8 işletim sistemiyle yaklaşık 1 ayı aşkın süredir piyasada olan Microsoft, ilginç bir istatistik ile karşı karşıyor. İddialara göre Windows 8′den sonra satışlarda azalma var.

    26 Ekim’de satışına başlanan ve çıkmasının ardından yaklaşık 1 aylık bir süreyi geride bırakan Windows 8′in, Microsoft’un açıklamasına göre yaklaşık 40 milyon lisansı satıldı. Tabi hep dediğimiz gibi bu satılan lisansın çoğu üreticilere satılıyor ve onlarda yeni satacakları taşınabilir bilgisayar, tablet ve masaüstü bilgisayar sistemlerinde kullanıyorlar. O bilgisayarlar satılmasa bile sonuçta Microsoft, bu lisansı o üreticilere satmış durumda ama o kadar aktif kullanıcı Windows 8′i kullanmıyor.

    Sizlerle dün paylaştığımız haberde Asus’un ve Acer gibi devlerin Windows 8 satışlarından hiç memnun olmadığını, satışların beklenenin epey altında olduğu açıklamasını paylaşmıştık.

    NPD Group adlı bir araştırma şirketinin yaptığı yeni çalışma bu olanları doğruluyor ve durumun ilginç bir bilançosunu çıkartıyor.

    Araştırmaya göre 2011 yılının aynı döneminde yaklaşık 1 aylık sürece bakıldığında Windows tabanlı bilgisayar satışlarında yüzde 21′lik düşüş konusu. Yani geçen yıl Kasım ayında 100 adet Windows tabanlı bilgisayar satılıyorsa, iddiaya göre bugün bu sayı 79′a düşmüş durumda.

    Bu düşüşü daralan bilgisayar satışlarına bağlayabiliriz. Peki Windows 8′in satış grafiğini Windows 7 ile kıyasladığımızda durum nasıl?

    Windows 7′nin piyasaya ilk 4 hafta, tüm Windows tabanlı bilgisayar satışlarının yüzde 83′ünü eline geçirmeyi başarmıştı. Windows 8 ise aynı süreçte pazarın sadece yüzde 58′ini elinde tutabiliyor.

    Windows 8 tabanlı ilginç bir ürün

    Esas olarak tabletler için tasarlanan ve bu yüzden Metro arayüzünü cihaz içerisine entegre eden Microsoft’u belki de en üzecek detay ise Windows 8 tabanlı tabletlerin neredeyse yok denecek kadar az satması.

    Satılan tüm Windows 8′li cihazlara baktığımızda, tabletlerin oranı sadece yüzde 1 olarak görülüyor. Tablet pazarında iOS ve Android’in an olarak hakimiyeti çok yüksek seviyelerde.

    Hem Intel’in hem de Microsoft’un oluşturmak istediği dokunmatik ekranlı Ultrabook modelleri de Windows 8 tabanlı cihazların yüzde 20′ini oluşturuyor. Satılan taşınabilir bilgisayar oranlarına baktığımızda ise dokunmatik ekranlı modeller sadece yüzde 6′sını oluşturuyor.

    Kaynak: Windows Yüklü Bilgisayar Satışları Azalıyor!




    Windows Yüklü Bilgisayar Satışları Azalıyor! Yorumları