Sağlık Bakanlığı sosyal medyada dünya lideri adayı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 11-17-2012 (10:21)   Son Mesaj: 11-17-2012 (10:21)    Cevap: 0    Gösterim: 568  

    11-17-2012

    Sağlık Bakanlığı sosyal medyada dünya lideri adayı

    Sağlık Bakanlığı sosyal medyada dünya lideri adayı
    Sağlık Bakanlığı sosyal medyada dünya lideri adayı

    Sağlık Bakanlığı'nın Facebook sayfası, dünyada ''en hızlı büyüyen devlet kurumu sayfaları'' sıralamasında ilk 3 arasına girdi.

    Sağlık Bakanlığı'nın Facebook sayfası, dünyada ''en hızlı büyüyen devlet kurumu sayfaları'' sıralamasında ilk 3 arasına girdi. Birkaç ay önce ''Facebook'' ve ''Twitter'' gibi sosyal medya araçlarını aktif olarak kullanmaya başlayan Bakanlık, vatandaşlarla bu yolla interaktif iletişim sürdürüyor.

    Hizmetler hakkında daha hızlı bilgi verilmesini amaçlayan bakanlık yetkilileri, vatandaşın sosyal medya üzerinden, hizmetleri hakkındaki görüş, öneri ve yorumlarını da ilgili birimlerle paylaşıyor.

    AA muhabirinin Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Temmuz ayında aktif hale getirilen bakanlığın Facebook sayfası 90 bin, Twitter hesapları ise 20 bin takipçiye ulaştı.

    -En hızlı büyüyen ilk 3 sayfa arasında-

    ''SocialBakers.com'' verilerine göre, Sağlık Bakanlığı'nın Facebook sayfası, ''en hızlı büyüyen devlet kurumu Facebook sayfaları'' sıralamasında, ilk 3 arasına girdi.

    Dünyada 3 binden fazla devlet kurumu arasında 143. sırada bulunan Sağlık Bakanlığı'nın Facebook sayfası, devlete bağlı sağlık sayfaları arasında ise 1. sırada gösteriliyor.

    Bakanlığın sosyal medya araçlarında, sağlık dünyasını ilgilendiren önemli günlerle ilgili açıklayıcı bilgiler, sağlıklı yaşam ve beslenme önerileri, mevsimsel hastalıklarla mücadelede pratik öneriler ve kampanya çalışmaları yer alıyor.

    AA





    Sağlık Bakanlığı sosyal medyada dünya lideri adayı Yorumları