Bu kez Apple'ın saati çalıntı çıktı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 10-16-2012 (04:02)   Son Mesaj: 10-16-2012 (04:02)    Cevap: 0    Gösterim: 598  

    10-16-2012

    Bu kez Apple'ın saati çalıntı çıktı

    Bu kez Apple'ın saati çalıntı çıktı
    Bu kez Apple'ın saati çalıntı çıktı

    Apple, Samsung'la olan patent davasında büyük bir zafer kazanırken hiç beklenmedik bir yerden darbe aldı. İsviçreli bir şirkete ait 70 yıllık saat tasarımını iPhone 5'te izinsiz kullandığı ortaya çıkan Apple, telif ücreti ödedi.

    Apple, Samsung'la olan patent davasında büyük bir zafer kazanırken hiç beklenmedik bir yerden darbe aldı. İsviçreli bir şirkete ait 70 yıllık saat tasarımını iPhone 5'te izinsiz kullandığı ortaya çıkan Apple, telif ücreti ödedi. Apple'ın iPhone 5 ve iPad'ler de kullandığı saat tasarımının İsviçreli demiryolu operatör şirketi SBB'ye ait olduğu ortaya çıktı.

    Apple'ın tasarımı izin almadan kullandığını fark eden şirket, geçtiğimiz ay Apple'la uzlaşmayı başaramazlarsa, yasal işlem başlatacağını duyurdu.

    Yeni açıklama yapan SBB yöneticisi, saat tasarımının iPhone ve iPadlerde kullanımı için Apple'la gerekli lisans anlaşmasını yaptığını açıkladı. Ancak Apple'ın İsviçreli firmaya ne kadar ücret verdiği sır gibi saklanıyor. SBB, bu zaferini saatin ikonik tasarımının dijital çağda bile etkisini yitirmemesi olarak değerlendirdi.

    Daily Mail'in haberine göre saat, 1944'te Zürih doğumlu mühendis Hans Hilfiker tarafından tasarlanmıştı. Hilfiker'in saati İsviçre'de tren istasyonlarında kullanılıyor.

    Samsung'tan aldığı tazminat tatlı geldi! Apple, en büyük rakibi Samsung'dan ikinci kez tazminat koparmak için yeniden mahkemeye gitme kararı aldı.

    11 bin Apple ürünü çalındı ABD'nin New York kentinde iPhone ve Apple'ın diğer ürünleriyle ilgili hırsızlık olayları yüzde 40 oranında arttı. Bu yıl 11 bin 400 adet Apple ürününün çalındığı açıklandı.

    Samsung iPhone 5 için mahkemeye gidiyor Samsung, en büyük rakibi Apple'ın kısa bir süre önce piyasaya sürülen iPhone 5 akıllı telefonunun, kendisine ait bazı patentleri ihlal ettiğini iddia ederek mahkemeye gitti.

    AB'den google'dan sonra Apple'a dava Haksız rekabet yüzünden internet arama motoru Google'ın Avrupa Birliği ile başı derde girmişti. AB şimdi de Avrupa'nın oyun kurallarını bir başka Amerikan tröstüne öğretmek için kolları sıvadı.

    10 milyon kişi vergi kaçakçısı durumuna düştü Apple'ın App Store'dan veya Google Play, Blackberry App World gibi uygulama mağazalarından uygulama indirenlerin bu alışverişlerini vergi dairesine bildirerek KDV'sini ödemek zorunda olduğu ortaya çıktı.





    Bu kez Apple'ın saati çalıntı çıktı Yorumları